34.(tridesetčetvrta)nedelja trudnoće

February 17, 2014 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Vi i vaše telo

380375_133775986800714_1705892772_n

Nemojte se opterećivati veličinom i oblikom stomaka. Isto tako, nema potrebe da svoj stomak upoređujete sa stomakom druge trudnice ili svojim u prethodnim trudnoćama. Svaka beba se nosi drugačije. Neka beba je postavljena niže, neka više, neka uzduž, a neka popreko.Postoje i stare priče da oblik stomaka pokazuje pol bebe, što naravno nije tačno.

U ovim poslednjim nedeljama provedite što kvalitetnije vreme sa svojim partnerom. Kada beba stigne, koliko god se dobro snašli u toj ulozi, više nećete imati toliko vremena samo za vas dvoje. Dozvolite mu da miluje vaš stomak i uspostavlja svakodnevni kontakt sa bebom.

Vaše telo

Morate se boriti sa bolovima u leđima. Materica je teška, a hormonske promene doprinose opuštanju ligamenata i mišića u telu. Tri od četiri trudnice će imati ovaj problem tokom trudnoće. Da biste se lakše nosili sa ovim problemom pokušajte da budete svesni svog položaja u svakom trenutku – stojite ravno, nikako pogrbljeno i nikako nagnuti unazad.

Ove nedelje može se dogoditi i spuštanje bebe u karlicu. Spuštanje stomaka se obično događa nekoliko nedelja ranije, ali može se dogoditi i par sati pred porođaj – posebno kod druge i svake naredne trudnoće. Kada se to dogodi osećaćete da lakše dišete, neće više biti problema sa gorušicom, ali će zato problem učestalog mokrenja da se pogorša.

Bez obzira da li nosite jednu ili tri bebe, sada vam je stomak već prilično veliki. Ako nosite blizance, sigurno imate više kilograma od žene koja nosi samo jednu bebu. Dobijanje na težini bi svakako trebalo da se uspori, sada ćete dobijati samo telesnu masu koju dobija beba, do 2 kg do kraja trudnoće. I dalje je potrebno da vodite računa o ishrani,

Vaša beba i razvojtrudnoca-deco3

Beba je sada udaljena samo 3 nedelje od spremnosti da upozna život van materice. Ako se vaša beba slučajno rodi ove nedelje, šanse su gotovo 100% da preživi.

Sada je beba vrlo verovatno pozicionirana glavom dole i spremna za rođenje. Ovo je najbolji položaj za vaginalno rođenje bebe. Ukoliko je karlično postavljena, lekar će pokušati možda da je ručno rotira.

Nivo plodove vode je dostigao maksimum i ostaće isti do ulaska u 9. mesec kada će polako početi da opada.

Bebin sistem za varenje je potpuno zreo i digestivni enzimi u njenom stomaku funkcionišu, što znači da bebe rođene početkom ove nedelje mogu da svare majčino mleko ili mlečnu formulu.

Ove nedelje, beba je duga 45 centimetara, a teška već oko 2.150 grama. Do rođenja beba će biti teška u proseku 3.450 grama.

Savet

Opustite se sve će doći na svoje


loading...

Komentari

Komentara

Kategorija: Trudnoća od 31-40 nedelje

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
35.(tridesetpeta)nedelja trudnoće

Vi i vaše telo Još samo 5 nedelja do termina porođaja,a dve nedelje do ulaska u završni mesec trudnoće. Neke...

36.(tridesetšesta)nedelja trudnoće

Vi i vaše telo Neki naučnici smatraju da beba sama daje znake kada je spremna da izadje. Znajte da će...

37.(tridesetsedma)nedelja trudnoće

Vi i vaše telo Ušli ste u završnu fazu trudnoće. Čestitamo! Smatra se da je vaša beba sada u punom...

38.(tridesetosma)nedelja trudnoće

Vi i vaše telo  Počelo je odbrojavanje. Budite strpljivi, ali i spremni na početak porođaja koji će uslediti uskoro. Obratite...

Close