5 istinitih stvari o materinstvu koje MUŠKARCIMA nisu ni na kraju pameti!

June 4, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Oni to ne shvataju… Čast izuzecima !!!

Kada dobijete dete, sve se promeni! Ostajanje kući i briga o detetu nije ništa manji posao od kancelarijskog posla, a nekada je čak i teži. Za sve buduće i sadašnje roditelje, mi smo odlučili da pokažemo kako zapravo materinstvo izgleda i kako jedna majka provodi svoje dane.

Nema lepšeg i težeg zadatka od brige o deci i skidamo kapu svim mamama na ovom svetu.

1. Dnevna rutina

Dnevna rutina svih majki na poodiljskom odsustvu izgleda ovako: nahrani, operi, promeni pelenu, počeši, nahrani, promeni pelenu, operi odeću (da, bebe mnogo balave i pljuckaju!), igraj se sa zvečkom, opet opera, nahrani, prošetaj… U takvim okolnostima, čak i odlazak lekaru na rutinski pregled je nešto krajnje neubičajeno.

2. Bez rasporeda

Čini se da ništa ne može biti pogodnije za majku i bebu od praćenja rasporeda. Čak i pedijatri to savetuju. Ipak, gruba stvarnost se često umeša u planove. Vreme za spavanje? Beba plače i odbija da bude u krevecu. Odbija hranu. Vrišti dok je šetate u kolicima. Mama može samo da prihvati i da se prilagodi promenljivom raspoloženju svog šefa, ovaj, bebe.

3. Ne vidite rezultate svog rada

Šta može biti prijatnije od osećaja da ste radili naporno na nečemu i ostvarili željeni cilj? Avaj, žena na porodiljskom odsustvu može samo da sanja o dostignućima. Koliko god teško radila za dobrobit porodice, rezultati nisu nikada vidljivi. Teško je održavati red u kući, jer samo što ste pokupili igračke sa poda, one su se ponovo našle na njemu. Oprali ste tonu prljavog veša ujutru? Do uveče već imate gomilu isflekane odeće.

4. Manjak samopouzdanja

Materinstvo utiče na karijeru, društveni život i na telo žene. Ovo je najčešće privremeno, ali žene na porodiljskom odsustvu ovo sigurno ne znaju. Hoće li biti u stanju da se vrati na posao? Kad? Hoće li se vratiti u staru formu? Hoće li biti zanilmljiva svojim nevenčanim prijateljima, jer više zna o grčevima i dojenju nego o filmovima i modi? Takve misli su joj stalno na umu i ne doprinose njenom samopouzdanju.

5. Bezuslovna ljubav

Umor, dosadna rutina i sumnja u sebe nekako nestanu kada joj se beba osmehne po prvi put i kaže “mama” ili “volim te”. Proklete bile sve teškoće! Vreme je za.. još jedno porodiljsko odsustvo!

NE PROPUSTITE I OVE PRIČE


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , ,

Kategorija: Kutak za mame, Kutak za tate

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Šta na slici NIJE porodica? Odgovor će otkriti mnogo toga o tebi!

Znaš li kako doživljavaš porodicu i šta je za tebe zapravo pravo porodično okruženje? Ovaj test će otkriti kako gledaš na sve to. Pitanje...

PRIPREMI SE, VREME JE ZA BEBU! Evo kada je najveća šansa da ostaneš u DRUGOM STANJU!

Ako želite bebu, dobar tajming je zlata vredan. Evo kolike su šanse da zatrudnite u toku meseca. Evo kako se...

Slavne majke progovorile o onome o čemu mnoge žene ćute: “Htela sam da se ubijem”

One su prošle kroz težak period. Postporođajna depresija je velika stvar. Mnoge žene se suočavaju sa tim problemom, a kod...

Rodila sam bebu u kolima Hitne pomoći na putu do niškog porodilišta

Nakon što je primila poziv da je 32-godišnjoj ženi u selu Trupale kraj Niša krenuo porođaj, ekipa Hitne pomoći je...

Close