7 činjenica koje nove mame ne znaju o prvim danima majčinstva a jako su VAŽNE !

December 16, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Evo šta sve treba da znate. Srećno vam roditeljstvo drage mame i tate :* 

 

1. Krvarićete nekoliko NEDELJA nakon porođaja.

Nakon porođaja dolazi do krvarenja koje izgleda isto kao i ono tokom menstrualnog ciklusa. To može potrajati nekoliko nedelja nakon poroda i tokom tog vremena nosićete uloške. Reč je o sasvim normalnom procesu, ali svakako se obratite svom lekaru ako ste zabrinute.

2. Izgledaćete trudno iako to više niste

Žensko telo nakon porođaja neće se odmah vratiti u ono stanje pre trudnoće. Vaš stomak može nakon porođaja da izgleda okruglo i natečeno, a to nije vezano samo uz težinu. Naime, potrebno je vremena kako bi se maternica stegnula.Nebrinite i to je normalno !!

3. Dojenje nije intuitivno

“Tokom trudnoće buduće mame čuće jako puno saveta i novih informacija, ali postoje i one informacije koje se često znaju izostaviti iz razgovora”

Dojenje je nešto što ćete naučiti kroz praksu i nema baš puno veze s intuicijom. Princip pokušaja i grešaka biće nezaobilazan tada, a dobro je posavetovati se s prijateljicama koje su već prošle kroz ovaj proces i s raznom literaturom. Također, nikako nemojte ignorisati bol ako je osetite.

4. Shvatićete da je vaš život pre deteta zauvek završen

Postojaće jedan trenutak kada ćete u potpunosti shvatiti da se ne možete vratiti u prošlost i da je vaš život prije deteta zauvek završen. To shvatanje bit će pomalo strahovito i iscrpljujuće jer se upuštate u potpuno novi život. Ali nemojte da se stidite  ako se s vremena na vreme setite dobrih, starih dana.

5. Ponekad ćete proveravati dete svakih pet sekundi

S druge strane, to da ste postali mama činiće se toliko nestvarnim da ćete jednostavno svaki budni trenutak koristiti kako biste ste uverili da je beba u redu. Zato ćete se verovatno svakih pet sekundi podećati na to da ste odgovorni za to malo čudo i proveravati je li sve u redu.

6. Nećete želeti da izađete napolje iz kuće

Ne brinite, to je sasvim normalno jer ste nova mama. Naravno da ćete izaći napolje, ali nema potrebe za žurbom. Važno da je prvo stvorite rutinu unutar doma, da provodite vreme s bebom, da se osećate ugodno i da uživate u udobnosti vlastitog doma.

7. Pretraživaćete internet zbog svake sitnice (zato mi i postojimo vaših devet meseci 😉 )

Vaše dete učiniće nešto čudno i vi ćete se odmah zabrinuti te ćete posegnuti za google pretraživačem  kako biste saznali sve što možete u tom trenutku. Takvo pretraživanje obavljaćete u svako doba dana i noći i to zbog baš svake sitnice. ( Bez brige na sajtu se nalazi sve što vam je potrebno :* )

izvor. zadovoljna.hr


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , ,

Kategorija: Beba, Mama, Trebate znati

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Zapanjujuće informacije o MAJČINOM MLEKU koje znaju tek poneke mame

Super i zanimljivo da li ste znale ??  1Proizvodnja majčinog mleka troši 25 odsto energije tijela. Poređenja radi, mozak troši...

ZARAZA SE ŠIRI I VRTIĆIMA : Ko je najugroženiji !!

Svakim danom broj obolelih od malih boginja ozbiljno će se povećavati, s obzirom na to da je zaraza počela da...

APEL : Ovo mleko za bebe je povučeno iz prodaje!

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da se iz predostrožnosti iz prometa povlači Celia Expert 2, prelazno mleko za odojčad čiji...

TRUDNICE OVE NAMIRNICE IZBEGAVAJTE DA JEDETE PRED SPAVANJE : UZROK SU VELIKIH PROBLEMA

Kada ste trudne malo spavate , mnogo manje nego obično . I to je normalno , ta mala loptica u...

Close