8 zanimljivih činjenica o bebicama rođenim u januaru

January 4, 2019 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Januarske bebe smatraju se starmalim, odnosno ozbiljnije su i odgovornije osobe, čak i u detinjstvu. Kasnije u životu, osobe rođene u januaru ističu se kao rođene vođe i preuzimaju mnogo odgovornosti, čak i kada nije direktno njihova! To je delom rezultat urođenog samopouzdanja (i mrvice tvrdoglavosti), ali i činjenice da im je ponekad teško da veruju drugima, zbog čega odgovornost za završavanje neke obaveze ili zadatka preuzimaju na sebe. Imaju visoke standarde u svakom smislu!

Evo šta još nauka i statistika kažu o bebama rođenim u januaru

1. Dobroćudne su

Bebe rođene usred zime imaju drugačiji karakter od letnjih beba, pokazuje istraživanje iz 2014. Takođe, zimske bebe su manje razdražljive od svojih vršnjaka.

2. Sportski tipovi

Prema jednom istraživanju iz Australije, puno sportista rođeno je zimi. Tako je 33 posto igrača u Australijskoj fudbalskoj ligi rođeno u januaru. „Ako ste rođeni u januaru imate skoro 12 meseci prednosti što se tiče rasta od kolega koji su rođeni krajem godine“, objasnio je koautor istraživanja Adrian Barnet sa Univerziteta Kvinslend.

3. Velika je verovatnoća da će biti lekari

Istraživači koji su se bavili statističkim podacima utvrdili su da je velika verovatnoća da će januarska deca biti lekari opšte prakse.

4. Ili će biti slavni

Jedno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Social Science utvrdilo je da je puno slavnih rođeno u astrološkom znaku Vodolije, znači od 20. januara do 18. februara.

5. Rođeni su u znaku Jarca ili Vodolije

Kada govorimo o astrologiji, januarska beba je Jarac ili Vodolija. Za one rođene u znaku Jarca kaže se da su romantične praktične stare duše. A za decu rođenu kasnije u januaru smatra se da su mislioci koji vole pomagati drugima.

6. Veliki izbor poklona za rođendan

Nakon praznika, prodavnice nude najveće popuste u godini – što znači da januarske bebe mogu očekivati puno poklona na svojim rođendanskim zabavama. Još je lepše što ovo slavlje dolazi posle praznika, što je još jedan dobar razlog da se cela porodica okupi i slavi.

7.Ljubav

Da, osobe rođene u januaru je svakako osećaju, i vole da je pokazuju. Ali ne i da preterano razgovaraju o njoj, ili osećanjima. Ako ste u vezi sa osobom rođenom u januaru, pokazaće vam da vas voli, radije nego da o tome diskutuje ili to priznaje. Pošto januar obuhvata i Jarčeve, i Vodolije, u zavisnosti od datuma rođenja, možda je vaš partner ili partnerka malo tvrdoglav. Vodolije su, smatraju astrolozi, više u dodiru sa svojim osećanjima i radije o njima pričaju.

8.Češće su levoruki – ako su dečaci!

Studija sprovedena u Beču je pokazala da dečaci rođeni u novembru, decembru i januaru, imaju veće šanse da budu levoruki. Sa druge strane, devojčice rođene u tim mesecima nemaju veće šanse da budu levoruke.

 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Beba, Zanimvljivosti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
PRVI DEČAK ROĐEN OVE GODINE DOBIO JE 300.000 DINARA, A DEVOJČICE PO 150.000, EVO I ZAŠTO!

Grad Beograd nagradio je sa 300.000 dinara prvorođenog dečaka u 2019. godini, dok su dve najbrže devojčice dobile po 150.000...

U Splitu i Sinju, praktički istovremeno, rođene prve bebe 2019. godine: Stigli smo u 23 sata, a u ponoć je maleni Petar već plakao

U prvoj minuti 2019. godine u sinjskom porodilištu na svet je došao zdravi 52 centimetra dug i 3700 grama težak...

Malena Andrea, prva beba u Novoj 2019. godini u Boki!

U porodilištu Opšte bolnice Kotor u 1 sat i 18 minuta svijet je ugledala prva beba u Novoj 2019. godini,...

Rekli im da su mrtvi: Blizance su nam ukrali nakon porođaja

Dokle god budem živa i imala posljednju kap krvi, tražit ću svoje sinove. Znam da su živi i sva dokumentacija...

Close