APEL :kupila je ćerkici popularan i reklamiran preparat kako bi ublažila bol dok joj rastu zubi, a isti samo što nije uzeo život

March 21, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Većina roditelja želi da zaštiti svoje dete po svaku cenu – trude se da njihove bebe budu na sigurnom, uzimaju zdravu i proverenu hranu, pa tako i lekove. I to je sasvim u redu, jer jedan trenutak nepažnje, čak i kada su popularni proizvodi u pitanju, može da bude koban

ID:128901263

Danijel Kapetanović iz Vridžinije imala je takvo iskustvo – kupila je ćerkici popularan i reklamiran preparat kako bi ublažila bol dok joj rastu zubi, a isti samo što nije uzeo život njenog deteta. Ona je ovu traumatičnu situaciju podelila na Fejsbuku, istakavši da je posle uzimanja ovog leka njena beba postala plava i prestala da diše.

Ne volim da iznosim lične informacije o svojoj deci, ali osećam da moram da upozorim roditelje o tome koliko je rizično da koristite “Baby Orajel”. Neko mi je preporučio da isprobam ovaj lek kako bi ublažila bolove moje Kloi dok joj rastu zubi. Na uputstvu piše da se koristi veličina graška ove paste, a ja sam na njene desni utrljala i manje od toga. Kloe je odmah postala crvena, počela da šutira nogicama i da vrišti, a nakon 15 sekundi moja beba prestala je da reaguje. Njen pogled bio je “mrtav” i nije disala – ispričala je ova majka, a potom dodala kako je dete najednom skroz poplavelo:

Zgrabila sam je i stavila je nasuprot sebe, lupkajući je po leđima i pokušavajući da je probudim, ali nije bilo reakcije. Potom sam joj dala veštačko disanje, dok je moj suprug zvao hitnu pomoć.

Srećom, njena beba se povratila.

Posle ukupno 15-20 sekundi ona se probudila, ali to je trajalo kao čitava večnost. Ekipa lekara je stigla i utvrdila da je sa detetom sve u redu. Nažalost, ja ne mogu da objasnim šta je tačno bio problem, ali znam da je još mnogo roditelja imalo istu situaciju kada su koristili ovaj preparat – objasnila je Danijel, kojoj su se ljudi masovno javljali i potvrdili da su imali identična iskustva.

Navodno je problem nastavo zbog benzokain gela koji ovaj preparat sadrži, a koji kod dece ispod 2 godine može da izazove retko, ali ponekad fatalno, stanje – methemoglobinemiju.

S.P. preveli.zena.blic.rs

foto mama Danielle

 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , , ,

Kategorija: Poučne priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
LEKARI JOJ NISU PRIMILI DETE: Majka iz Smedereva ogorčena, doktor nije hteo ni da pogleda njenog sina!

Zalupim vrata bez doviđenja, besna kao ris i odem da zapalim cigaru da se malo smirim, a pritisak mi je...

Ovo su uslovi za dobijanje uvećanog roditeljskog dodatka

Žene u Srbiji koje imaju veoma visoka primanja za srpske uslove od 1. jula neće moći da računaju na roditeljski...

Mamama je teško gledati kako se njihovi mališani muče sa zubićima.Napravite im ukusne keksiće za zubiće.

Dozvoljeni su mališanima starijim od godinu dana. Za prvi vam je potrebno: 2 kašike meda, 1 kašika melase (možete je...

3 stvari koje ne bi trebalo nikako da radite ako dete ima visoku temperaturu

Ne trljajte dete alkoholom i sirćetom!!! NIKAKO Neki roditelji i dalje koriste "bakine" metode za lečenje dece. Zapamtite, dete ne...

Close