Bila sam potpuno očajna kada sam saznala da neću moći da se porodim “prirodnim” putem, a razočaranje sa kojim sam se suočila bilo je neopisivo.

October 9, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Porođaj je krenuo, izabrala sam epidural i krenula na carski rez, a onda mi je lekar UZEO RUKU I GURNUO JE U MENE: Narednog trenutka nastala je slika kojoj se SVET ČUDI.

foto instagram

Bila sam potpuno očajna kada sam saznala da neću moći da se porodim “prirodnim” putem, a razočaranje sa kojim sam se suočila bilo je neopisivo. Još se nisam ni porodila, a već sam sebe videla kao lošu majku. A onda, onda se na porođaju desilo čudo.

Tako priča Karli Valikula (36) iz Australije čije slike sa porođaja obilaze svet. Ova medicinska sestra zapanjila je svet fotografijama sa svog porođaja koji se odigrao pre godinu i po dana.

Njena ćerka Leilani danas ima 18 meseci, a Karli ju je sama izvukla iz sebe, uz pomoć nove, revolucionarne tehnike porođaja – u pitanju je carski rez koji majka uz asistenciju izvodi praktično sama.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Maternal Assisted Cesarean 🙌🏼I’m so honoured to have been able to capture this moment – Carley @three.little.tozzies catching her baby girl – I can’t even imagine how empowering this must have been and as a #csectionmom I don’t even know if I would’ve been brave enough to do this! Go mama!!! . . . . . #normalisebirth #positivebirthmovement #takebackpostpartum #csectionrecovery #postpartumjourney #strongmoms #strongmum #strongmumma #csectionmummy #csection #csectionbaby #belleverdiglionephotography #everybirthisbeautiful #positivebirth #befearless #befierce #positivebirthexperience #birthsupport #perthbirthphotographer #birthphotographer #aippaccreditedprofessionalphotographer #hospitalbirth #birthstory #cesareanbirth #cesareanbirthisbirth #mynewworld #cesarean #cesareansection #evidencebasedpractice

Објава коју дели ➳ perтн вιrтн pнoтograpнer (@belleverdiglionephotography) дана

Karli je pre Leilane rodila dvoje dece – Tomasa (8) i Džejkoba (5), oboje hitnim carskim rezom. Ovaj porođaj, kaže, u mnogo joj je boljem sećanju i rado bi ga ponovila.

Ovaj tip porođaja je potpuna senzacija i Karli je jedna od prvih majki koja je imala priliku da ga iskusi.

– Pre svega, carski rez, bilo koje vrste, nije “lakši put”, kako ističu pojedine žene. To je težak porođaj i nikada ne smete da osuđujete žene koje su se tim putem porodile. Ja sam lično želela da osetim kako izgleda vaginalni porođaj. Želela sam da ja budem prva koja će priviti bebu na grudi, ne da se prvo lekari i sestre bave njom – kaže ona.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Sweetness #saltandpebble #tinygypsybrbesearch4 #9weeksold #ourlittlelei

Објава коју дели Carley (@three.little.tozzies) дана

 

Inače, u ovom tipu porođaja majka sama vadi bebu iz sebe. Karli se brinula da će joj se ponoviti situacija sa prošle dve trudnoće, kada joj je neočekivano i rano pukao vodeljak, ali to se nije desilo. Porodila se u 39. nedelji trudnoće, i sve je počelo mirno.

Čim su lekari, kaže, zasekli prvi rez, uključili su monitor preko kojeg je posmatrala šta se dešava. Već za pet minuta, promenili su ugao ekrana jer je bilo vreme da se i Karli umeša.

– Izabrala sam epiduralnu anesteziju, pa nisam osećala ništa osim tupog pritiska. Imala sam rukavice, lekari su mi navodili ruke, a ja sam ih stavila na nju i povukla je napolje. Osećaj je neverovatan, i suprug i ja smo briznuli u plač – kaže ona.

Ovaj tip porođaja naziva se i “Pozitivni carski rez”, i nastao je baš zato da bi majke koje nemaju mogućnost da iskuse vaginalni porođaj ipak mogle da osete to iskustvo. Trenutno se radi uglavnom u Australiji, ali već je dosta slučajeva i u Velikoj Britaniji.


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Bušenje ušiju vašim mezimicama : Sad pedijatar upozorava da SNOSITE odgovornost za ove probleme

Decenijama roditelji skoro po obavezno ženskoj deci probuše uvo dok su još mala i ovo je dobra odluka jer se...

Uspavajte svog mališana u šest JEDNOSTAVNIH koraka

Evo nekih saveta koji će vam pomoći u uspavljivanju vaših mališana: Foto: Shutterstock 1. Pripremite bebca za spavanje. Jednom kada...

Doktor Karp: Ovo izaziva autizam! Roditelji sprečite to !!

Nakon mnogo nagađanja da li vakcine izazivaju autizam, naučnici su dokazali da su ovakve sumnje zasnovane na lažnim podacima. Međutim,...

Moja komična priča o UZ kada smo saznali pol bebe.

I ovako je to bilo morala sam ovo da podelim sa vama i da vas malo oraspoložim . Foto: Shutterstock...

Close