Budim muža, kaže “Lezi, ima do termina 7 dana.” On bi da spava a Marija da dođe na svet.

November 13, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

23. Jun 2016. 05:45. Prvi znak da ću uskoro biti uz svoju devojčicu.

foto.pixabay.com

Prvi šok, strepnja i strah kako će porođaj da prođe. Budim muža, kaže “Lezi, ima do termina 7 dana.” On bi da spava a Marija da dođe na svet.

Zovem svekrvu i kažem joj da zove doktorku, dolazimo uskoro u bolnicu. 07:00 stižemo na prijem bolnice u Sremskoj Mitrovici. Krenula sam da izađem iz auta, kada me je kontrakcija vratila na sedište, oduzela mi noge i unela strah u kosti.

Posle par pregleda rekli su mi da se presvučem i da se liftom popnem do pripremne sobe. Tamo me čeka doktor Arbanas i 2 babice. Jedna me zove u kancelariju i ispituje lične podatke, datum našeg venčanja i još neke sitnice, u tom trenutku bola toliko besmislene, jer nisam znala ni kako se zovem.

Zajedno sam u pripremnoj sobi bila sa Maricom, koja mi je kao drugorotka pomagala oko disanja i pričom smo skretale jedna drugoj misli sa bolnih kontrakcija.

U 11:15 sam pozvana u porođajnu salu na pregled i kada su utvrdile da sam spremna, rekle mi da legnem na bok i čekam znak. Šta tačno da čekam, to nisam znala osim da ću uskoro videti Mariju.

Posle par toliko jakih bolova i dalje ležim na boku i trpim a glavna babica govori osoblju : Idem na prijem da vidim da li je jos neko stigao!” Okreće se ka vratima, ali ja sam je toliko čvrsto uhvatila za ruku i rekla: “Budite uz mene”. Ostala je tu, do samog kraja.

Dolazi doktor, pomaže mi tako što je položio ruku iznad mog stomaka i gurnuo bebu.

12:00 Stigla je Marija, glasna i lepa. Čista, kao okupana. Babica se čudi kako nije bila kao ostale bebe, sluzava i izboranog lica.

Posebna je i dan danas.
Eto, moja prica koju rado pričam. 😊

autor priče . mama Nataša

izvor.devetmeseci.net

porodilište.Sremska Mitrovica

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu na priče samo devetmeseci!!


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Pustili ste da mi dete umre, a Darko Lazić je bitan jer je poznat: Status mame Dragane podigao Srbiju na noge

NEKA SAM BEZOSEĆAJNA, NEKA SAM ODVRATNA, I NE, NE ŽALIM GA NI NAJMANJE, ŽALIM SVOJE DETE KOJE NIJE DOBILO NEGU...

Odveli SU ME U salu da me pregledaju priključili ctg i bila sam otvorena 7-8 prstiju ali i dalje nisam imala nikakve bolove. Onda su mi priključili indukciju

Opisaću vam iskustvo sa mog porođaja.😊 Do duše čitala sam svasta o porođaju i komentare drugih žena ali mene to...

VEST : Ginekolozi GAK “Višegradska” izveli su pravo čudo – uspešno su porodili ženu koja je tokom porođaja imala snažan infarkt miokarda

Kada je prof. dr Saša Kadija, ginekolog u GAK "Višegradska", došla u nedelju na celodnevno dežurstvo, nije ni slutila kakva...

Samo OVAJ TEST predviđa ovulaciju dva dana ranije! Ako pokušavate da dobijete bebu, postoji novi način da odredite plodne dane

Praćenje menstrualnog kalendara, cervikalne sluzi, temperature načini su za određivanje plodnih dana. Međutim postoji još jedan, LH test, koji najavljuje...

Close