Čaj od lista maline za lakši porođaj i plodnost ,Povećava količinu mleka kod dojilja-primena i upotreba

March 18, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Čaj od lista maline je najpoznatiji po tome što je dobro piti ga u trudnoći kako bi se poboljšao tonus mišića materice. Ovaj čaj daje snagu mišićima koji su od najveće važnosti tokom porođaja. Ovaj čaj nema direktnog efekta na izazivanje trudova, ali zato daje snagu mišićima i olakšava porođaj. Možda neće skratiti porođaj, ali može pomoći da se porođaj odvija normalno.

 

Iako je najpoznatiji kao čaj za lakši porođaj on ima i druga lekovita dejstva a to su pre svega njegov antioksidantni i antiupalni efekat. Ovaj čaj pomaže kod bolesti kao što su bolovi u mišićima, neplodnost, osetljivost mišića, bolne menstruacije, simptomi menopauze, suvo grlo, gljivične infekcije usta, retka stolica i pojačan vaginalni sekret.

Kako napraviti čaj od lista maline ?

Čaj od lista maline priprema – recept

Čaj od lista maline se može naći u rinfuzu ili u kesicama.Priprema je jednostavna oba čaja se normalno kuvaju – čaj se preliva vrućom vodom, ostavi se da se natapa, a zatim se pije.

Lekovita svojstva
Čaj od lista maline je dobar za zatezanje, tonira mišiće materice, ima efekat hlađenja; deluje antibakterijski i antiseptički i dobar je tretman protiv gonoreje.

Zbog ovih pobrojanih svojtava, koristi se prilikom genitalnih infekcija, slabosti materice, nakon spontanog pobačaja kako bi dao snagu materici i kao pomoćni tretman u slučajevima gonoreje.

Terapeutske indikacije lista maline

Glavne terapeutske indikacije za ovaj čaj su vezane za toniranje materice jaka antioksidantna svojstva. Travari ga koriste u sledećim slučajevima:

Tokom trudnoće, kako bi se obezbedio bezbedan porođaj i ojačali mišići
Za sprečavanje raka materice, dojke i jajnika
Za bolne menstruacije
Za neredovan menstrualni ciklus
Za jaka krvarenja iz materice
Za leukoreju (beli vaginalni iscedak)
Protiv dijareje ili retke stolice
Za lečenje neplodnosti
Za sprečavanje jakog krvarenja nakon porođaja
Za groznicu (pomoćna terapija)
Za suvo grlo

Zašto je čaj od lista maline dobar?

Tonira matericu

Čaj od lista maline daje snagu mišićima materice i priprema ih sa porođaj. Stoga se koristi u tri faze kad je u pitanju ova svrha:

Upotreba pre trudnoće
Čaj od lista maline pomaže kod neplodnosti. Ovaj čaj priprema organizam za zdravu trudnoću i povećava plodnost. Ovaj čaj poboljšava plodnost i implantaciju.

Ako ste imali spontani pobačaj ili ne možete da zatrudnite, ovaj čaj vam može mnogo pomoći. Mnoge žene koje su imale abortus kadnije imaju problema sa plodnošću bez vidnog razloga. U tim slučajevima je čaj od maline najbolje rešenje. On ojačava matericu i povećava šansu za začeće. Ovaj čaj sprečava spontani pobačaj.

Čaj od maline povećava plodnost i kod muškaraca i kod žena.

Upotreba tokom trudnoće
Čaj lista maline pomaže u pripremi mišića materice za porođaj. On ne izaziva trudove, već pomaže da porođaj protekne normalno.

Kod nekih žena se javlja beo iscedak, koji se uklanja čajem od lista maline i smanjuje se mogućnost infekcije.

Upotreba nakon trudnoće
Porođaj izaziva dosta promena, posebno kad je u pitanju materica. Čaj od malinovog lišća pomaže i ubrzava oporavak od ovih promena i čini mišiće jakim.

Povećava količinu mleka kod dojilja
Čaj od malinovog lišća utiče i na hormone nakon trudnoće. Žene koje pate od postporođajne depresije bi trebalo da piju ovaj čaj, jer smanjuje lučenje hormona stresa i tako pomaže kod stresa, depresije i anksioznosti.

Vaginalne infekcije

Čaj od maline se koristi za ispiranje genitalija. Pomaže u smanjivanju lučenja sekreta i smanjuje mogućnost gljivične infekcije

Bolne menstruacije (dismenoreja)

Čaj lista maline ima antispazmatička dejstva i smanjuje učestalost menstrualnih grčeva. Pozitivno utiče na izbacivanje menstrualne krvi, što znači da je odličan za regulisanje menstruacije.

Menopauza i iscrpljenost adrealnih žlezda

Tokom menopauze, jajnici polako prestaju da vrše funkciju i njihovu funkciju polako preuzimaju nadbubrežne žlezde, što ponekad dovodi do iscrpljenosti nadbubrežnih žlezda. Čaj od malinovog lišća leči simptome iscrpljenosti nadbubrežnih žlezda i menopauze.Takođe leči hronični umor i bolove izazvane menopauzom.

Ima antioksidantna svojstva

Čaj malinovog lišća će vašem organizmu dati dodatne antioksidanse, koji uništavaju slobodne radikale i odlažu proces starenja. Elaginska kiselina, prisutna u listu maline i u malinama, ima jaka antioksidantna svojstva.

Mere opreza i neželjena dejstva
Čaj od lista maline je verovatno bezbedan u umerenim količinama i kada se pije pod nadzorom stručnjaka. Ako ste alergični na bilo koje bobičasto voće, nemojte piti ovaj čaj. Tipični simptomi alergije su sledeći: osip na koži; iritacija; bol i neprijatnost u stomaku.

Iako ima dosta slučajeva svakodnevne upotrebe ovog čaja gde nije bilo nikakvih nuspojava, budite oprezni prilikom upotrebe.

U trudnoći i tokom dojenja
Već je opisano kako se koristi čaj od lista maline tokom trudnoće. Treba biti oprezan tokom kasne trudnoće. Iako je ovo biljni čaj, treba da obratite pažnju na to kako reagujete na njega. Žene ga obično piju kako bi sebi olakšale porođaj. Ovaj se čaj vekovima koristio za ojačavanje mišića materice, ali pre nego što počnete da ga pijete, ipak se posavetujte sa lekarom jer ima blago dejstvo na hormon estrogen, što može loše uticati na trudnoću.

izvor.dijeta i zdravlje 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , , , , , , ,

Kategorija: Alternativno lečenje

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
U toku porođaja saopštili su joj tužnu vest : Počelo je sa čudnim nalazima krvi, a onda je usledila strašna dijagnoza

Prvog marta postala sam majka predivnog dečaka. A uz dečaka sam dobila i zastrašujuću dijagnozu koja je ustanovljena upravo dok...

Za prvo dete 100.000, za drugo dete 10.000 mesečno dve godine, za treće dete 12.000 mesečno u toku 10 GODINA, a za četvrto dete čak…

Mi nemamo dece. To je za našu zemlju ključni problem, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će...

DETE ĐAVO ČUPA, URLA, UDARA: Ova majka sada traži POMOĆ STRUČNJAKA! (VIDEO)

Samohrana majka Lisa (29) iz Velike Britanije toliko je očajna s agresivnim ponašanjem svoje 6-godišnje ćerke Demi da je potražila...

Beograđanki Mariji su slomili retrovizor: Ona je u 7. mesecu trudnoće i na kolima je ostavila najoriginalniju poruku ikada

Dragi naš lomljaču retrovizora, izvinjavam se ako sam ti otežala ulazak u tvoja kola svojim parkiranjem. Jedan naš čitalac poslao...

Close