Čuda se ipak događaju: Majka posle 21 godinu pronašla ukradene blizance?!

January 17, 2019 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Dragica Plauc (52) je 21 godinu provela tražeći blizance koje je rodila 1993. u Tuzli. Pošto su blizanci rođeni zdravi, a u dokumentaciji je pisalo da je bolnicu napustila sa njima, Dragica je bila sigurna da su deca prodata. Upornost se izgleda isplatila i Dragica je došla do dva mladića stara 21 godinu za koje smatra da su njeni sinovi.

FOTO . profimedia

“Rodila sam dva živa i zdrava sina. S obzirom na to da su bili blizanci, lekari su rekli da moraju da ostanu dva-tri sata u inkubatoru. Od tada im se gubi svaki trag. Sve ove godine tragala sam za svojom decom i saznala sam da su živi i prodati nekome u Ameriku. Molim sve da mi pomognu da pronađem svoju decu“, rekla je Dragica.

Deca su rođena 5. avgusta 1993. godine na Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Tuzla. U Urgentnom kliničkom centru u Tuzli tvrdili su da su blizanci umrli, ali ona je bila uverena da su ukradeni. Obratila se mnogim ustanovama, ali su joj rekli da je slučaj zastareo. Zato je odlučila da iznese svoj slučaj i Međunarodnom sudu za ljudska prava.

“S obzirom na to da je bio rat, sve porodilje su nakon porođaja s decom puštali kući. Kada sam se spremila i htela da preuzmem svoju decu, rekli su mi da moraju da ostanu u inkubatoru još dva sata, ali da su inače dobro. Medicinska sestra mi je oko 18 sati toga dana hladno preko telefona rekla da su moja deca umrla i spustila slušalicu”, nastavlja Dragica svoju ispovest.

Pošto su mislili da je u pitanju greška, otišli su u bolnicu, ali nisu uspeli da vide decu jer su ih pripadnici armije BiH držali izvan bolnice. Ni narednog dana nisu uspeli da uđu u bolnicu, a poznanik koji radi na patologiji reko im je da tamo nema mrtvih beba. Vrata svih ustanova bila su im zatvorena. Pre tri godine Dragica i njen muž vratili su se iz inostranstva u Tuzlu, gde su otišli da izvade izvod iz matične knjige rođenih za svoje sinove.

“Bez ikakvih problema izdali su izvode iz knjige rođenih za dečake s imenima Dragan i Zoran, koje im mi nismo dali. U rodnom listu upisano je i pogrešno prezime Plauc, kao i vreme rođenja mojih sinova. Jedan od zaposlenih u kancelariji bezobzirno je upitao zašto sam došla da tražim decu 20 godina nakon što sam ih ostavila. Pala sam u nesvest. Svoju decu nikad nisam ostavila niti ću ih ostaviti”, rekla je majka.

Ovih dana ne njenim vratima u Diseldorfu pojavila su se dva mladića. Ona je sigurna da su oni njeni sinovi. Rezultati DNK analize pokazaće da li je ova uporna žena konačno pronašla svoju davno izgubljenu decu.

Izvor: 24 sata I svet.rs

 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska beba u težini, a mama Slađana Maksimović (30) rekorder je u težini rođene dece

Sa četvoro dece na rođenju teške ukupno 20.550 grama Slađana je rekorder među majkama U šabačkom porodilištu rođena je vicešampionska...

‘Rekli ste da pobacim jer će mi uništiti život. Lagali ste! Ona je savršena!’i prelepa !!

Courtney Baker iz Floride, bila je trudna s trećom kćerkom kada je otkriveno da će beba imati Downov sindrom. Šokiralo...

Jevgenij Olegovič Komarovski:“Psihičko blagostanje majke je najveći zadatak oca!”

Jevgenij Olegovič Komarovski je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih pedijatara na teritoriji bivšeg SSSR-a. Doktor je medicinskih nauka, televizijski voditelj...

HIT ! Moja žena uživa u životu, po ceo dan samo brine o deci

Bred Kiarns je pisac i otac troje dece. U njegovom blogu DaDMum on je pričao o roditeljstvu i porodičnom životu....

Close