Da li ste znali ŠTA SE ZAISTA DEŠAVA SA BEBINOM GLAVOM pri porođaju?

August 27, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

U trenucima kada zaboravite koliko je ljudsko biće prilagodljivo i spremno na borbu za život, ovakve slike u trenu vas podsete na to.

Fotografkinja Kajla Rider do sada je zabeležila okom svoje kamere oko 50 porođaja, slikala je oko 150 novorođenčadi, a i sama se porodila tri puta i i dalje, kaže ne može da se načudi čudu života.

Jedna od serija njenih fotografija bavi se oblikom glava beba prilikom vaginalnog rođenja. U mnogo takvih slučajeva desiće se da glava bebe bude kupstog oblika, a ima i ekstremnih slupčajeva.

 

Takav je zabeležila u slučaju porodilje Niki. Niki je vaginalnim putem posle porođaja od sat vremena donela na svet dečaka. Kako je beba izašla postrance, oblik glave bio je još drastičniji u odnosu na druge bebe.

 

– To se desilo jer nije bio pravilno pozicioniran pa je mama morala da gura duže nego što bi bilo potrebno da je bio pravilno postavljen. Naravno, oblik glave se vremenom ispravio – kaže Kajla na svom blogu kreederphotography.com.

Ovo se dešava jer bebe pri rođenju nemaju formirane lobanje, što je logično jer u suprotnom ne bi mogle da bezbedno prođu kroz porođajni kanal. Na rođenju, kosti lobanje su odojene, a taj prostor između njih ispunjen je vezivnm tkivom. Na mestima gde se spajaju tri ili četiri kostiju nalaze se fontanele, čvrste membrane.

foto . instagram


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Zanimvljivosti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Posle trudnoće se ugojila 17 kila, a sada je otkrila KAKO je vratila staru figuru!

Nema sumnje da je jedna od naših najzgodnijih sportistkinja. Nije prošlo mnogo vremena otkako se porodila, a Milica Dabović je...

Mlada mama (19) otišla je na bazen sa detetom, i ubrzo su oboje izbačeni, evo i zašto.

Studentkinja i mama Kloe Hatersli (19) iz Velike Britanije u ponedeljak je, kako kaže, otišla sa sinom Majlom na bazen....

Ušla sam u Institut za radiologiju i onkologiju Srbije očekujući pakao: Dočekalo me je stanje o kojem nisam smela ni da sanjam

Mirjana Mimica je rešila da na svom blogu mahlat.rs podeli iskustvo sa hirurgije na Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije....

EMOTIVNO . Pamtim, majko kako se nikada nisam privila uz tebe, ležala na grudima i pričala ti o svojim ranama

Pamtim, majko kako se nikada nisam privila uz tebe, ležala na grudima i pričala ti o svojim ranama. Sada bih...

Close