DAMICE PRAVE! Ovo su najpopularnija IMENA za devojčice, sve mame ih OBOŽAVAJU!

January 27, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Vrlo su česta u poslednjih godinu dana.

Novopečeni roditelji se najčešće odlučuju za internacionalna imena koja se mogu izgovarati lako svuda u svetu, a koja sa sobom nose neko značenje. Tako nakon skidanja Dunje sa trona, Sofija već tri godine samouvereno vlada u ovoj konkurenciji, dok je Luka takođe već dve godine na prvom mestu, a čak 457 dečaka u Beogradu je prošle godine dobilo baš to ime.

– Dunja, koja je godinama bila na prvom mestu, sada je na drugom. Slede je Ana, koja prošle godine nije bila ni u prvih deset, zatim Sara, Milica i Nina. Maša je 2016. bila na trećem mestu, a sada je tek na osmom – ističe Jovo Samardžić iz Sekretarijata za upravu – Sektor statistike.

Jelena, Slobodan, Dragana, Zoran, koji su ranijih godina bili u samom vrhu, polako odlaze u zaborav, te se sada sve ređe može čuti da majke dozivaju decu tim imenima.

Ono što Luku i Sofiju i dalje drži na vrhu je i to što se lako izgovaraju svuda u svetu. Sofija je u čak 49 zemalja sveta najpopularnije ime jer se svuda isto izgovara, ali i zbog značenja “mudra” pa ga intelektualci obično daju svojim mezimicama.

Sudeći prema spisku najpopularnijih, stara srpska imena koja su nosili naši veliki vladari nikada neće izaći iz mode. Devojčice tako sve češće nose imena naših prabaka, pa se često na ulici može videti poneka Lenka, Petra, Kalina i Danica.

A evo i spiska imena:

1. Sofija

2. Dunja

3. Ana

4. Sara

5. Milica

6. Nina

7. Mila

8. Maša

9. Lena

10. Teodora

izvor.srbijadanas.com


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , ,

Kategorija: Zanimvljivosti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
HIPNOZOM DO BEZBOLNOG POROĐAJA? Da, moguće je! (VIDEO)

Australijanac Mark Stivens rekao je da ima rešenje za porođajne muke, a jedna majka, Eva, tvrdi da joj je pomogao...

Više nisam obraćala pažnju na vreme. Samo sam čekala da se onesvestim od bola ili da se beba više rodi

SREĆA JE KAD ISPOD TVOG SRCA KUCA JOS JEDNO. foto.mama Tanja Pratim vas od kako sam ostala u drugom stanju....

Francuski stručnjaci o alarmantnim podacima o vezi između poremećaja sličnih autizmu kod dece i boravka pred ekranima raznih aparata

Deca odmalena okupirana tabletima Ovaj prizor sve češće može da se vidi, pogotovo u vreme letnjih putovanja. Francuski pedijatri i...

Na prvom ultrazvuku rekli su mi da moja ćerka ima VELIKI PROBLEM: Ali nisam očekivala da će se roditi u OVAKVOM STANJU !

U 17. nedelji trudnoće otišla je na ultrazvuk misleći da će saznati pol bebe. Umesto toga, dobila je strašne vesti....

Close