banner ad

Država novim zakonom povećava jednokratnu pomoć za prvo dete

August 29, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Srbija bi trebalo do kraja godine da dobije novi zakon o finansijskoj podršci porodici, prema kojem će se za prvu bebu u porodici dobijati 100.000 dinara.

FOTO.

Takođe, kako je tom listu rečeno u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, biće povećana i finansijska pomoć porodicama sa dvoje, troje i četvoro dece.

Kako su za “Blic” potvrdili iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku, najznačajnije povećanje pomoći biće u slučaju prvog deteta, jer je do sada država majkama uplaćivala jednokratnu pomoć od 39.345, 83 dinara.

Uvećanje iznosa za drugo, treće i četvrto dete je neznatno u odnosu na trenutnu sumu koja se isplaćuje, kažu iz Ministarstva i dodaju da će se ta pomoć, kao i do sada, isplaćivati u 24 mesečne rate.

Usvajanjem novog zakona o porodici povraćaj PDV-a na bebi opremu definitivno odlazi u istoriju, navodi dalje “Blic” i dodaje da će umesto toga roditelji dobijati paušal od 5.000 dinara. On će se isplaćivati uz jednokratni iznos roditeljskog dodatka za prvo dete i prvu njegovu isplatu za drugo, treće i četvrto dete.

Primenom ovog zakona proizilazi da će roditelji, koji su do sada imali pravo na povraćaj PDV-a na ovaj način dobijati manje novca, ali će se, s druge strane, povećati ukupan broj roditelja koji će dobijati pomoć države.

Izvor: www.blic.rs

Svaka prvorođena beba u 2017. dobiće besplatna kolica

banner ad
loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , ,

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Close
Read previous post:
Žene koje U OVIM GODINAMA postaju majke rađaju INTELIGENTNIJU decu

Na pitanje kada je najbolje postati mama, svoj odogovor je dala i studija Londonske škole ekonomije koja svoju verziju "najboljeg...

Ne znate kako da smirite bebu kad plače? Ovaj tata ima SUPER rešenje koje deluje u sekundi

Izgleda da će Danijel Ajsenmen iz San Dijega postati omiljena ličnost mnogim roditeljima jer je on nedavno sa svetom podelio...

Ovakav porođaj svet JOŠ NIJE VIDEO: Lekari su snimili sve, a ljudi su ODUŠEVLJENI

Prelepo zahvaljujući ovom doktoru vi upravo možete da pogledate jedan neverovatno prelep video !! Radi se o metodi zvanoj "nežni...

INSISTIRALA sam na dojenju po svaku cenu: A onda sam shvatila da sam zbog toga umalo OSTALA BEZ DETETA

Andrea je, kaže, od prvog dana insisitirala na dojenju. Četiri meseca je prošlo, a onda je konačno shvatila da izgladnjuje...

Close