Ivani su na ultrazvuku rekli da NOSI ČETVORKE: Usledile su tragične vesti i morala je NA HITAN POROĐAJ-

0 40

Otišli su na prvi ultrazvuk i saznali da čekaju četvorke. A onda je usledio ogroman udarac.

Gabrijel je bio najugroženiji

Ivana I Dejvid bili su oduševljeni činjenicom da će uskoro u naručju držati četiri bebe. Međutim, takve trudnoće obično su veoma rizične, a statistika kaže da, ako sve prođe kako treba, na svet dolaze već u 31. nedelji.

Međutim, Ivana je bila tek u 27. nedelji trudnoće kada joj je lekar saopštio tragične vesti. Jedna od četvorki nije dobijala dovoljno kiseonika.

– Morate da odlučite odmah – ili ćete da nastavite trudnoću i u tom slučaju će beba umreti, ili ćete odmah sve da ih izvadite iz stomaka – rekao im je lekar.

Naravno, druga opcija je dolazila sa rizikom po ostale bebe. Tačnije, tako su svi imali svega 40 odsto šansi za preživljavanje.

- Advertisement -

Ivana je ipak znala šta želi, a to je da da svima podjednaku šansu. I tako je operacija zakazana, a roditelji, svesni mogućih posledica, pozvali su i sveštenika da bi odmah krstio decu.

Sve četiri bebe rođene su žive i odmah su prebačene na neonatalnu intenzivnu negu, a mali Gabrijel se borio za život. Lekari su odmah rekli Ivani i Davidu da se spreme za najgore. Imao je napade, a nivo kiseonika stalno mu je padao. I taman kada su lekari rekli Ivani da se oprosti od deteta, desilo se čudo. U narednim danima polako se oporavljao i zajedno sa braćom i sestrama izašao iz bolnice.

 

Danas su to već velika deca, bez ikakvih zdravstvenih poteškoća, a Ivana kaće da joj ni danas nije jasno kakvo se to čudo dogodilo, ali da je svakog dana zahvalna na njemu.

T.G. foto. preveli 

zena.blic.rs 

Komentara
Loading...