Jedan dan je vaša mala beba mirna, a već drugi ne prestaje da plače. Jedina stvar koja vam u potpunosti može pomoći jeste da se upoznate sa periodom “ljubičastog” plakanja

November 26, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Evo šta o tome treba da zna svaka buduća, ali i mama koja je tek dobila svoje prvo dete.

Šta je u stvari ljubičasto plakanje?

Ljubičasto plakanje ili u originalnom nazivu “PURPLE crying” je normalan stadijum razvoja koji se tipično pojavljuje u prvih nekoliko nedelja i meseci bebinog života. Karakteriše ga neprekidno plakanje koje obično počinje sa dve nedelje detetovog života, polako se pojačava do dva, a zatim potpuno nestaje sa četiri meseci.

Zašto se naziva “ljubičasto” plakanje?

Naravno, ovo ne znači da će vaše dete dobiti ljubičastu boju lica od plakanja i u stvari predstavlja akronim koji se koristi za opisivanje šest uobičajenih karakteristika faze. “Purple” je – plakanje koje podseća na vrištanje u visokim tonovima koje se pojačava svake nedelje do dva meseca života; neočekivanost jer dolazi spontano i bezrazložno; otpornost/ignorisanje svih načina umirivanja; bolno – jer svaka majka pomisli da bebu nešto boli, iako to nije slučaj; dugotrajno – jer plač može trajati i do 35 minuta; i veče – jer je to period dana u kojem se često dešava.

Kako možete pomoći bebi koja plače?

Iako je plakanje izuzetno frustrirajuće, informisanjem o “ljubičastom” plakanju ćete postati smireniji jer ćete znati šta je razlog silnog plakanja. Reč “period” je izuzetno bitna jer znači da je ovo stanje prolazno i da će se završiti. Tokom faze razvijanja, eksperti savetuju da umirite vaše dete na najbolje načine, bez nervoze i frustracija.

Šta ako dete plače jer nešto nije u redu?

Beba koja plače jer je bolesna uglavnom ima i druge simptome poput povraćanja i gubitka težine. Ako ne možete da umirite savest i i dalje mislite da nešto nije u redu, odvedite dete kod pedijatra. Kada se otklone sve sumnje, sigurno će vam biti mnogo lakše, moći ćete normalno da funkcionišete i pronađete najbolji način da umirite bebu vrlo brzo.

izvor.zenskimagazin.rs


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Beba, Trebate znati

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
MAME, OPREZ: Evo koliki je ROK UPOTREBE vašeg mleka

Dojite svoju bebu i želite da ostavite izmlazano mleko u flašici jer ne možete uvek fizički da budete prisutni? Evo...

Kada su videli ovaj prizor na ultrazvuku, i majka i ginekolog su se iznenadili

A pravo iznenađenje usledilo je tek kada se beba rodila. Prizor sa ultrazvuka je raznežio majku PRIZOR SA ULTRAZVUKA JE...

SRPSKI GINEKOLOZI OTKRILI : SVE JE VIŠE TRUDNICA KOJE TRAŽE…

U toku prošle godine čak 40 odsto beba od 63.855 ukupno rođenih, na svet je došlo carskim rezom, pokazuju podaci...

 „Poslednji put“ – Emotivni tekst posvećen svim majkama

Trenuci koje provodimo sa svojom decom nezaboravni su i ostaju nam u srcu i sećanju za ceo život. Ali, na...

Close