banner ad

Jednokratna pomoć porodiljama od 8. jula

July 3, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Odluka da sve porodilje u Beogradu, bez obzira da li su zaposlene ili ne ili na broj dece koji imaju, mogu da dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, počeće da se primenjuje od 8. jula.

Odluka da sve porodilje u Beogradu, bez obzira da li su zaposlene ili ne ili na broj dece koji imaju, mogu da dobiju jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, počeće da se primenjuje od 8. jula, izjavila je danas vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Opština za primer: Za prvorođeno dete hiljadu evra, a za drugorođeno duplo više

 Ta odluka počeće da se primenjuje osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Grada Beograda, odnosno od 8. jula. Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu a potrebna je samo lična karta i izvod iz matične knjige rođenih za dete, čime je ceo proces umnogome pojednostavljen, rekla je Stanisavljević u jutarnjem programu Studija B.

Prema njenim rečima, odluka je održiva i sve porodilje mogu biti sigurne da će pomoć biti isplaćena na vreme, baš kao što se redovno isplaćuju i sve ostale pomoći u gradu u protekle tri godine.

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rođeno 17.649 beba, a da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomoći grada.

Nikada nije bio širi krug žena koji će moći da dobije ovu pomoć, govorimo o 14-15.000 žena koje će po prvi put dobiti pomoć grada. Treba podsetiti i da nezaposlene porodilje čiji su porodični prihodi manji od 10.000 dinara po članu domaćinstva mogu podneti zahtev i za pomoć od 25.000 dinara. Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku kojom želimo da osnažimo porodice i zato je i ova pomoć dostupna od 8. jula – kazala je Stanisavljević, prenosim Beoinfo.

Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom budžeta grada obezbeđena potrebna sredstva i da je dobrim planiranjem obezbeđeno da pomoć ne kasni već da bude isplaćivana bez ikakvih zakašnjenja.

Budžet grada je u delu socijalne politike veoma je odgovoran ali i razvojan, jer ćemo do kraja godine otvoriti još dva nova kluba za stare i dva boravka za decu sa smetnjama u razvoju. Biće tu i drugih mera koje ćemo kreirati tokom godine jer nam je važno da naši sugrađani znaju da mogu imati poverenja u Grad Beograd i da će ako podnesu zahtev, pomoć dobiti na vreme, istakla je Stanisavljević.

izvor. novosti.rs

Skupština ukinula naknade za majke sa troje i više dece !!

 

 

banner ad
loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , ,

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Close
Read previous post:
Zašto je troje (četvoro, petoro…) lakše od jednog

Koliko ste puta to čuli, a koliko ste puta prevrnuli očima i pomislili “Ma, pričaju gluposti, ja i sa ovim...

Tajna brakova koji traju “dok ih smrt ne rastavi”

Danas je moja deveta godišnjica braka.  To nije nešto što se događa svaki dan. Znam ljude koji su u braku...

Indukovani porođaj i jedno jako loše iskustvo

Drage trudnice, nismo ni svesne koliko smo mi žene jake Ovim tekstom ne želim nikoga da uplašim, svaka trudnoća je...

10 letnjih aktivnosti koje bi trebalo izbegavati u trudnoći

Biti u drugom stanju ne znači da ne treba da izlazite iz kuće i ne uživate, posebno u lepim letnjim...

Close