Kad bi mame bile kao tate, mi bi bili u nevolji.

0 136

Mame su stalno pod stresom. Stalno trči od posla do kuće i obrnuto, posprema kuću, priprema decu za školu, traži razbacane stvari… Ali u većini slučajeva su same krive za to jer stalno teže nekom perfektnom životu i zbog toga im pritisak stalno skače. Jer zene na pogrešnom mestu traže perfekciju.
kad bi mame bile kao tate
Mame bi se osećale mnogo bolje, kad bi bile više kao tate, koji baš i ne mare za sve.

Moj muž je divan suprug i otac. On je baš posvežen porodici. Svako jutro izvodi ćerku na školski autobus i spremio joj je više hrane za užinu nego ja. Ako bi ga pitali kako izgleda njegova idealna subota, rekao bi- on i deca sa njim negde napolju u igri, dok bih ja ostala na kauču i čitala.

Ako oni krenu negde bez mene, ja moram da ih zaustavim i da pitam- da li si oprala zube, da li si se očešljala…? Nije potrebno to da radim, jer ćerka ima 9 godina i zna svoje obaveze, ali jednostavno moram, dok muž to nikada nije uradio, jer se jednostavno ne opterećuje tim stvarima.

Čim padne prvi sneg, ja sam ta koja se pita- da li prošlogodišnje čizme jos uvek odgovaraju deci? On se to nikada ne zapita. Biće on dobar otac i otići će da ih kupi, ali samo zato jer sam ja to zahtevala.

Ali u svakom braku je tako. Uvek je tu jedan koji previše vodi računa o svemu, a drugi jednostavno pusti da taj prvi sve odradi, pa se i ne trudi da se zamara.

Ako sastavite žene, sve će imate istu ili jako sličnu priču.

Kako pomoći? Budite žene koje će manje davati saveta, koje će manje voditi računa o perfekciji. Budite slobodne. Umesto spremanja kolačića, izadjite i prošetajte. Opustite se.

preveli sa sajta : cafemom.com

Pročitajte još ovaj tekst sigurno će vam biti zanimljiv 😉

Tata čuvaj me i ti malo, neka mama odmori

Komentara
Loading...