Kako štitna žlezda utiče na PLODNOST !

March 17, 2015 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Ako imate problema sa začećem ili ste doživeli  spontane pobačaje, stručnjaci preporučuju da se posavetujete sa lekarom i tražite pregled štitnjače jer poremećaji u radu štitne žlezde mogu uzrokovati probleme sa začećem.

20093_shutterstock_82853839_iff- zacece

Štitna žlezda je u obliku leptira koja se nalazi na prednjoj strani vrata. Ona oslobađa hormone koji cirkulišu rad metabolizma, srca, krvni pritisak, rast, razvoj i razinu telesne temperature. Problemi u radu štitne žlezde mogu delovati na menstrualni ciklus, a preniska razina hormona štitne žlezde može uzrokovati izostanak ovulacije, piše Centar zdravlja .

Veliki broj žena zapravo ni ne primjećuje probleme s radom štitne žlezde. Najčešći simptomi su umor, neprestana hladnoća, suva i lomljiva kosa i prekomerno neobjašnjivo debljanje, kao i neobjašnjivo prekomerno mršavljenje.

Nekoliko istraživanje je pokazalo da su problemi sa zdravljem štitne žlezde direktno povezani s problemima sa začećem. Stručnjaci ističu da se u velikom broju slučajeva problemi sa začećem uspešno izleče nakon početka uzimanja lekova za regulaciju rada štitne žlezde.

Čak i blage poteškoće u radu štitne žlezde mogu uticati na začeće, ali i na ishod trudnoće. Pravovremeno lečenje problema s radom žlezde može pomoći u prevenciji niza komplikacija tokom trudnoće i porodjaja. Upravo zbog toga stručnjaci često savetuju preglede štitne žlezde u slučajevima kada postoje problemi sa začećem.


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi:

Kategorija: Trebate znati, Želim bebu

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Očistite peglu iz jednog poteza

So je idealno rešenje za čišćenje pegle? Kako? Pogledajte u tekstu... Verovatno je većina nas iskusila nezgodu s peglom u...

NEVEROVATNO :Beba u sedmoj nedelji izgovorila prvu reč

Silijan Makan star je samo sedam nedelja, a već je izgovorio svoju prvu reč. Majka ga je snimila kako izgovara...

Ona je oživela svoju bebicu :Ovo može samo majčinska ljubav i njena snaga

Australijanka Kejt Og imala je poslednju priliku da se oprosti od svog prevremeno rođenog sina, nakon što su ga lekari...

Neočekivani lek – moćna kombinacija šećera i soli

Kada prvi put probate mešavinu soli i šećera pre nego što legnete u krevet,uskoro  će vam  preći u naviku! Naročito...

Close