Lažna doktorka godinu dana lečila decu u Vršcu !!

May 5, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Višnja Đumić (32) iz Vršca godinu dana je radila kao lekar na pedijatriji Opšte bolnice u tom gradu bez diplome Medicinskog fakulteta.

Prema pisanju Blica, ona bila zaposlena kao doktor medicine u Službi pedijatrije sa neonatologijom od decembra 2015. do 3. aprila 2018. godine. Prvo je radila kao pripravnik-volonter, a nakon što je prošla pripravnički staž, radila je i kao doktor medicine. Početkom aprila, Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja razotkrio je ovu prevaru.

“Na osnovu falsifikovane diplome doktora medicine u martu 2016. godine, Đumićeva je potpisala ugovor o volonterskom obavljanju pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita, u cilju pripreme i osposobljavanja za samostalan rad”,navodi se u prijavi Ministarstva podnetom Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Nakon potpisanog ugovora o stručnom osposobljavanju, lažna doktorka pribavila je i falsifikovanu potvrdu i uverenje da je položila stručni ispit za doktora medicine pred komisijom Ministarstva zdravlja. Ona je tako sve vreme, svesno, lažnim prikazivanjem činjenica, održavala u zabludi rukovodstvo ove bolnice.

Zahvaljujući prevari kojom se poslužila, rukovodstvo sa Đumićevom potpisuje dva ugovora. Prvo ugovor o radu na određeno vreme 1. februara 2017. godine i ugovor na neodređeno vreme 14. jula iste godine.

Beogradski dnevni list piše da je Đumićeva upisala Medicinski fakultet 2005/6. godine, ali je položila ispite samo iz prve godine. Prevara je otkrivena kada je Opšta bolnica u Vršcu februara ove godine dostavila Ministarstvu Zahtev za saglasnost na specijalizaciju iz pedijatrije za Višnju Đumić, shodno planu specijalizacije za 2018. godinu i uz zahtev priložila kompletnu dokumentaciju.

Zaposlenima u Antikorupcijskom timu Ministarstva zdravlja bila je sumnjiva dokumentacija, a nakon provere je utvrđeno da lažna doktorka nije podnela ni zahtev za dokumentaciju Ministarstva za polaganje stručnog ispita, pa ga samim tim nije ni polagala.

Dalje je utvrđeno da Ministarstvo nije izdalo potvrdu o položenom stručnom ispitu za doktora medicine na ime Višnje Đumić, već na ime Mirjane Tomić iz Novog Sada. Uverenje o podnetom zahtevu za polaganje stučnog ispita takođe nije izdato na ime lažne doktorke, već izvesne Milice Belić iz Beograda. Nakon što je uhvaćena i pošto su joj predočeni dokazi, Đumićeva je pred istražnim organima sve priznala. Rekla je da je falsifikovana dokumenta nabavila od izvesnog Marka iz Novog Sada za novčanu naknadu.

Očekuje se da je tužilaštvo goni za prevaru.

izvor.blic.rs


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Premorena mama moli supruga: “Treba mi pomoć, gde si?”

Umorna i pomalo očajna mama podstakla je lavinu komentara objavom otvorenog pisma suprugu, tražeći dodatnu pomoć u brizi za njihovo...

VREDI DA PROČITATE :Ako se ikada sretnemo posle mnogo godina

Ako se ikada sretnemo posle mnogo godina prepoznaćeš me po onom ludačkom sjaju u očima kada si mi blizu po...

Priča mame koja nije znala da je trudna

Mladoj mami Ester Houp doktori su dijagnostikovali sindrom iritabilnog creva, međutim, kada je počeo porođaj shvatili su da su pogrešili…...

Četiri bebe al samo jedna je devojčica . VAŠ ODGOVOR OTKRIĆE KAKVA STE VI OSOBA

Pa da vidimo kako zapažate.  Prva bebica Ukoliko je vaš odgovor pod broj 1 je ova beba devojčica, prvo ćemo...

Close