Morali smo da se odlučimo za operaciju, kako bi barem jednom detetu dali šansu da preživi.

April 19, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Džejd Čorlton i njen suprug Markus iz Brentvuda bili su van sebe kad su saznali da očekuju blizance. Sve je teklo glatko do 16. nedelje trudnoće, kada je otišla na ultrazvuk.

Bila je presrećna kada je saznala da nosi blizance: A onda su joj lekari rekli da mora da potpiše UGOVOR KOJI SLAMA SRCE.

Ispostavilo se da blizanci imaju sindrom međublizanačke transfuzije i to u trećoj fazi. To znači da su krvni sudovi njihove zajedničke placente povezani, što praktično znači da je jedan blizanac, Dženson, dobijao sve hranljive materije, dok Markus nije dobijao gotovo ništa. A uz to, ovo stanje je ozbiljno ugrožavalo rad srca oba deteta.

Lekari su roditeljima rekli da će dečaci umreti osim ukoliko ne izvedu veoma komplikovanu i riskantnu lasersku operaciju. A čak i sa tom operacijom, rekli su im da postoji 65 odsto šanse da jedno ili oba deteta neće preživeti.

Roditelji su se, naravno, odlučili za operaciju, kako bi barem jednom detetu dali šansu da preživi. Pre operacije, Džejd je morala da potpiše srceparajući ugovor u kome potvrđuje da je svesna da postoji 65 odsto šanse da će jedno ili oba deteta umreti, ili da će biti mrtvorođenčad.

Majka je celu operaciju pratila preko ultrazvuka. Iglu su ubacili u Džejdinu matericu i kroz Džensonovu amnionsku kesu. Onda su zajedničke krvne sudove presekli laserom kako bi oba blizanca dobila svoj dotok hranljivih materija. Da je laser samo okrznuo decu, ne bi preživela.

Ali sve je prošlo dobro Bog je hteo da oboje prežive . . I 10 meseci nakon operacije, dva blizanca rastu potpuno zdravi i srećni!

Divnaa i jako emotivna priča –

PROČITAJTE I OVU PRIČU PRVI I DRUGI DEO 

NAJTUŽNIJI OKTOBAR :Bog mi je svedok


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Ukoliko niste u prilici da kupite test za trudnoću, uradite ovo

Pre nekoliko hiljada godina drevni ljudi nisu samo imali prirodni lek za gotovo sve bolesti koje bi ih snašle, mešanjem...

Telo žene pamti prvu trudnoću što tokom druge pomaže u proizvodnji mleka za novorođenče

Mlečna žlezda zaslužna za proizvodnju mleka “seća se” da je žena bila trudna i zbog toga njeno telo kod druge...

Na najveći hrišćanski praznik na svet došlo više od 100 beba

U našoj zemlji dogodio se pravi bebi bum tokom uskršnjih praznika - rođeno je više od stotinu bebica. Tokom uskršnjih...

Zaboravite na teretanu, ova vežba će vam zategnuti zadnjicu do savršenstva i spremiti je za bikini

U video-klipu je detaljno prikazan ceo trening, kao i trajanje pauza. Ako vam je preteško za prvi put, uradite koliko...

Close