NAJNOVIJE VESTI : TRAGEDIJA U NIŠU Preminula porodilja, sumnja se da je imala male boginje

January 22, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Nišlijka stara 21 godinu koja je primljena na lečenje sa kliničkom slikom malih boginja, preminula je jutros oko 6 časova na Infektivnoj klinici od komplikacija izazvanih ovom bolešću, saznaje “Blic”.

U ovom trenutku još nije poznato da li je kod preminule žene i laboratorijski bilo potvrđeno da boluje od morbila, ali je imala sve simptome ove zarazne bolesti uključujući i zapaljenje pluća.

Direktor Infektivne klinike dr Miodrag Vrbić potvrdio je da je ova Nišlijka, koja se porodila pre oko mesec i po dana, primljena 16. januara na ovu kliniku sa kliničkom slikom morbila, komplikovanom zapaljenjem pluća.

– Reč je o porodilji koja se porodila početkom decembra i koja je bolovala najmanje par nedelja pre nego što je primljena na Infektivnu kliniku. Imala je kliničku sliku morbila, sa ospama, visokom temperaturom i zapaljenjem pluća. Primljena je na kliniku 16. januara, u teškom opštem stanju. Primila je svu antibiotsku i polisimptomatsku terapiju i nije bila na respiratoru – rekao je prof. dr Vrbić.

Na Infektivnoj klinici nemaju informaciju da li je porodilja bila vakcinisana MMR vakcinom, ali kako navodi prof. dr Vrbić porodilje spadaju u osetljivu kategoriju jer je kod njih izmenjen imuni odgovor. Za sada nije poznato ni da li je laboratorijskim analizama potvrđeno da je preminula žena imala male boginje, kao ni da li je i njena beba dobila morbile.

Na Dečjoj klinici, kako saznajemo, trenutno nema dece koja su na respiratoru usled teže kliničke slike izazvane morbilama.

Ovo je druga žrtva morbila u Nišu, i treća u Srbiji. Dvogodišnji dečak J. R. koji je 12 dana bio na aparatima zbog komplikacija izazvanih virusom mali boginja, preminuo je 2. januara na Dečjoj klinici u Nišu.

BLIC


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi:

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Mislila sam da ćerku vodim na običan sistematski pregled. A onda je lekar rekao jednu rečenicu i krv mi je proključala.

Mislila sam da ćerku vodim na običan sistematski pregled. A onda je lekar rekao jednu rečenicu i krv mi je...

Ovu stvar koja je važna za razvoj kao i hrana roditelji zaboravljaju, a to NIKAKO ne bi smeli

Nekada se igra podrazumevala – deca su uz minimum igračaka sama sa drugarima ili braćom i sestrama inicirala i smišljala...

RODITELJSKE GREšKE :7 stvari koje smo svi radili pre nego što smo shvatili da nema potrebe

Kada dođe prva beba većina roditelja nije spremna i uvek je tu strah od nepoznatog. U strahu da se nešto...

Ovo se desi jednom u 80.000 porođaja! Zbog jedne stvari je ova fotografija fantastična

Ovo nije prva fotografija rođenja bebe u netaknutom vodenjaku koju smo videli, ali je svakako jako posebna . Na Instagramu...

Close