Nikolina je prva novosadska beba u 2019. godini i na poklon dobija …

January 1, 2019 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Devojčica Nikolina Škorić prva je beba koja je rođena u novogodišnjoj noći u novosadskoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo “Betanija”, a među prvima joj je u posetu sa poklonima stigao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Dobro nam je počela 2019. godina, a najbolje vesti uvek stižu iz novosadskog porodilišta. Naša je želja da se što više dece rađa, jer je to garant opstanka našeg grada i države. Čestitam svim roditeljima koji su dobili prinovu na samom početku 2019. i zahvaljujem se zaposlenima u Kliničkom centru Vojvodine i u “Betaniji” na svemu što rade u cilju zdravstvene zaštite građana – rekao je Vučević prilikom posete “Betaniji”.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u poseti ''Betaniji''FOTO: PROMO / RAS SRBIJA
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u poseti ”Betaniji”

– Prva novogodišnja beba dobija 200.000 dinara, a ostale rođene 1. janura po 50.000 dinara, s tim da i bebe rođene 1. februara dobijaju 200.000 dinara. Pružamo podršku mnogočlanim porodicama i prilikom upisa dece u vrtiće, obezbeđujemo besplatnu užinu, prevoz, a subvencionisaćemo boravak 300 mališana više u privatnim vrtićima. Posebno sam ponosan što će od sledeće školske godine svi đaci prvaci u Novom Sadu dobiti komplet udžbenika – rekao je on.

Prema njegovim rečima, paket mera podrške porodicama Grad obezbeđuje zahvaljujući stabilnim finansijama i dobrom budžetu.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo prof. dr Tihomir Vejnović izjavio je da je Nikolina jedna od sedam beba koje su danas rođene. Na svet je došla prirodnim putem, teška je 2.860 grama, dugačka 49 santimetara i dobila je dve desetke.

Vejnović je podsetio da su prošle godine u “Betaniji” rođene 6.544 bebe, među kojima je 182 blizanca i 16 trojki, a Novi Sad je jedan od retkih gradova u regionu koji ima pozitivan prirodni priraštaj.

ČESTITE I OD PORTALA DEVETMESECI.NET :*

IZVOR.blic.rs


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , ,

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
DVE BEBE U ISTOJ SEKUNDI Beograd na samom početku 2019. dobio dve devojčice

Rivalstvo najvećih beogradskih porodilišta oko toga gde će biti rođena prva beba u godini, nastavljen je i na početku 2019....

PORODILJE BEZ PLATE ZA PRAZNIKE Država je ponovo bez objašnjenja kaznila mnoge majke u Srbiji

Mnoge porodilje zaposlene u državnim firmama nisu dobile decembarsku platu iako su mesecima redovno bile isplaćivane. Što je najgore ne...

Ovo su dva plavooka anđela,dva izgubljena života,dve tek rođene duše.

Nadja 08.05.2015-04.04.2018 Mateja 14.01.2014-27.02.2018 Ovo su dva plavooka andjela,dva izgubljena zivota,dve tek rodjene duse. Ovo su dva imunokompromitovana deteta koja...

Okanimo se kolača i prašine u potkrovlju. Ajmo se okrenut jedni prema drugima. To je Božić.”

"Da nismo malo preterali? Po 17 vrsta kolača, po 12 vrsta kiflica i pita, pića više nego u diskontu, ukrasi...

Close