OPREZ RODITELJI Ove životinje redom napadaju ljude ! Sve više građana se žali!

134

Poslednjih dana vrane su ponovo počele da napadaju Beograđane na ulici, parkovima i šetalištima. Najkritičniji je Novi Beograd, a pre nekoliko dana zabeležen je i jedan slučaj na Konjarniku.

Pazite da se ovih dana ne nađete blizu njihovog gnezda, jer rizikujete da vam se kljun vrane zabode pravo u glavu.

Poslednjih dana više ljudi se požalilo na svakodnevne napade vrana, a uplašeni građani se javljaju i Hitnoj pomoći.

“Imali smo jedan prijavljen slučaj prošle nedelje. Uglavnom su u pitanju površinske ogrebotine, pa savetujemo građanima da se jave u svoj Dom zdravlja i eventualno prime antitetanus, ako je rana dublja”, navodi portparol Hitne pomoći, Nada Macura.

U maju i junu vrane najviše napadaju

Naime, ovo je period godine kada vrane najviše napadaju, jer njihovi mladunci pokušavaju da polete. Neretko se dešava da pri tom pokušaju padnu na asfalt pred noge građana. Zbog toga, vrane u ljudima vide pretnju i napadaju ih.

Užas: Najezda zmija u Srbiji, na desetine zmija zarobile pogon termoelektrane!

Ne zato što im žele zlo, već zato što žele da zaštite svoje mlade. Ako u vašem kraju ima puno drveća i gnezda vrana, obavezno stavite šešir i kapu, da bi izbegli ogrebotine i odlazak kod lekara.

Vrane i čavke napadaju kukuruz uz Moravu!

Jeste da situacija nije kao u Hičkokovom filmu “Ptice”, ali nije na odmet malo bolje obratiti pažnju na ove pernate ptice.

Postoji verovanje da vrane pamte lica ljudi, tako da one koji im se iz nekog razloga ne dopadaju, mogu iskusiti neprijatnosti više puta zaredom. Nekad čak i posle nekoliko godina.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

Izvor: Telegraf

Komentara
Loading...