Posle par sati od njenog rođenja, počeli su problemi koji još uvek traju. Očekujete lepe vesti kada vas poseti doktor, ali

June 9, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Život nas vrlo često tera da razmislimo o svemu što imamo i da li su materijalne stvari jedino što nam nedostaje u životu.

Ustvari, nije tako. Najvrednija stvar je imati zdravo dete. To je nešto najdragocenije i mogu razumeti samo ljudi koji znaju koliko znači imati zdravo dete, a nemati ga.

Moja mrvica Nina, rodila se kao jako mala beba. Rodjena 3 nedelje pre termina. Ništa strašno, zar ne? 🙂 Nije baš bilo tako.

Na dan kad se ona rodila, rodila sam se i ja po drugi put. Posle velikog gubitka oca koji je imao 36 godina kad je umro, osmehnula nam se sreća konačno. Sreća je bila neizmerna, jako lep i čudan osećaj biti nekome mama😊

Posle par sati od njenog rodjenja, počeli su problemi

Posle par sati od njenog rodjenja, počeli su problemi koji još uvek traju. Očekujete lepe vesti kada vas poseti doktor, ali vesti nam nisu bile baš sjajne… nismo pošteno mogli da se radujemo dolazku deteta na svet, ali nismo mogli baš mnogo da uradimo. Pustili smo vreme da uradi svoje.

Danima je nisam videla, jer je bila u inkubatoru zbog infekcije kože i male kilaže. Bila sam aktivna trudnica, vodila računa o sebi i bebi, pila lekove redovno, ali i pored toga nisam uspela je rodim bez ikakvih posledica.

Zašto tako mala deca moraju da postanu veliki borci? Zašto nam Bog svima ne da zdravu decu koju nećemo morati da vodimo kod doktora osim kad se prehlade? Stalno vrtim to pitanje po glavi.

Rešili smo jedan problem, infekcija je prošla, kilaže se popravila i sve je bilo u redu nekih par meseci. Do prve kontrole kukova. Rekli su mi da joj kukovi nisu u redu i da mora u Beograd.

Otišli smo tamo i na ultra zvuku su rekli kako će to vremenom da zaraste i da će sve biti kako treba. Iskreno, umirile su me njegove reči i nadala sam se da će zaista tako biti. Malo sam rasteretila glavu tim mislima i zaboravila na to sve dok nije prohodala. Onda sam primetila da joj hod nije u redu i da vuče nogu za sobom. Jako je bolno i žalosno gledati svoje dete u tom stanju😞

Tužno je i boli vas čak i kad vam je dete prehladjeno i kad ima temperaturu, strepite i brinete se za njega. Uvek je strah prisutan i uvek će biti, sve dok živite.

Dete je dar od Boga koji nema priliku svako da dobije. Nažalost, vrlo često ga dobije onaj koji ne zaslužuje to. Imati zdravo dete, znači imati sve u životu.

Nadam se i želim od sveg srca da moja mrvica stane na svoje noge kako treba i da bude kao i svako drugo dete, da hoda i trči bez ikakvih problema, jer jako je teško slušati sa strane ljude koji često postavljaju pitanja zašto hoda tako.

Ne želim da je niko gleda sa sažaljenjem, već da je posmatraju kao normalno, zdravo i bezbrižno dete. Još uvek se borimo sa tim, ali se nadam da ćemo se izboriti, da ćemo uspeti da pobedimo to što nas je.snašlo i da zaboravimo.ove ružne trenutke.

PORUKA ZA BUDUĆE MAJKE 

Svima trudnicama, majkama, i svim ljudima koji ovu budu čitali želim da poručim da nikada ne izgube nadu, šta god ih snaslo u životu, svaka poteškoća prodje…Posle kiše uvek Sunce dodje🙂

Najvrednija stvar je imati zdravo dete, radujte se tome, jer ako imate to, onda imate sve u životu i ništa više vam nije potrebno. Materijalne stvari su vredne na neki drugi način, ali ovo je nešto što se ni sa čim ne može porediti.

Uživajte u svakom danu provedenom sa njima, cenite vrednost zdravlja i shvatićete koliko ste u stvari srećni. Za sreću je zaista potrebno malo. 😊🙂

Veliki pozdrav za sve od mamine hrabre devojiče Nikoline😘

😘❤

foto.  privatna arhiva mame Vesne 

autor priče . Mama Vesna 

pripremila .urednica portala Sonja Milekić

izvor.devetmeseci.net

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

PRVA PRIČA O NIKOLINI ! 

Jedan život se ugasi, drugi se rodi : Nikolinina velika borba

 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
TRI ČUDNE POJAVE U TRUDNOĆI I RAZLOZI ZA TE POJAVE !

Kako nauka napreduje, tako saznajemo nove razloge zbog čega se osećamo tako kako se osećamo. Međutim i dalje postoje stvari...

SAVETI LEKARA koji će trudnicama omogućiti ugodan noćni odmor i tokom leta!

Da bi buduća mama mirno provela noć, pored udobnog kreveta, treba da pronađe i adekvatan položaj za spavanje. Udoban i...

Rekli su joj da je imala pobačaj: 7 meseci kasnije zbog nje su i lekari zanemeli

Nesvakidašnji slučaj trudnoće mlade žene. Vesti iz sveta !! Meredit (26) i njen partner Brendon sa nestpljenjem su čekali svoju...

ODLIČAN ZA TRUDNICE I DOJILJE NA OVIM VRUĆINAMA . DOMAĆI LEDENI ČAJ OD BRESKVE LIMUNA I…

Kako ne biste morali da čekate da breskve puste aromu, izblendujte ih s đumbirom pa procedite kroz gazu u čaj....

Close