PRAVDA ZA IVANU I VERU ! BORBA DO KRAJA…..jer ovo nema granicu bola i patnje

0

Porodilja Ivana K. (32) i njena beba Vera, stara tri dana, iz Niša umrle su pre nekoliko dana, posle porođaja u GAK Višegradska, saznaje “Alo”!

foto . iz grupe Prvada za Ivanu i Veru

Majka je preminula u Kliničkom centru Srbije, a beba u Institutu za neonatologiju.

Tragično preminule majka i beba, sahranjene su na niškom Novom groblju 5. jula, a na Fejsbuku je oformljena i grupa Pravda za Ivanu i Veru na kojoj su, pored ostalog, objavljene i sumnje da je tragični događaj posledica neadekvatnog lečenja.

Najtužnija i najčitanija priča na sajtu !!

VELIKA TUGA :Tu noć je počeo moj pakao, ta noć mi je zauvek promenila život…

- Oglasi -

– U sedmom mesecu trudnoće 21. juna primljena je u Klinički centar u Nišu. Imala je bolove u trbuhu, visok pritisak i povraćala je. Odmah joj je urađena kompletna dijagnostika, analize i ultrazvučni pregledi i data joj je terpija. Pregledali su je kardiolog, gastroenetrolog… Posle opsežnih analiza, postavljena je sumnja na takozvani “bud chiarry” sindrom, jako teško stanje koje karakteriše tromboza ili začepljenje vena u jetri. Kada se javi u trudnoći, izaziva teške komplikacije a plod pati. Tokom dijagnostike utvrđen je i takozvani slabiji rast bebe, odnosno bila je na donjoj granici za tu nedelju trudnoće

Za sajt devet meseci priča Angelina Ivanić

Evo ukratko-usled pojave Hellp sindroma u trudnoci (skoka krvnog pritiska) data je terapija samo Metildopa… medjutim posto je stanje predugo trajalo (a ništa se nije drugo preduzelo i posumnjano) Ivana je počela da otiče cela, otkazuju jetra i bubrezi, IZGUBILI UZORKE ZA ANALIZE…PA I TADA „stručnjaci“ nisu upalili lampicu u svojim sitnim mozgovima šta to može da bude, A TO JE USKO-STRUČNO ZNANjE.. komplikacije koje su MORALI da predvide i reaguju.
 

Ivana je predugo ostavljena bez dijagnoze i terapije, uput za Beograd NISU HTELI DA DAJU (na šta su kolege u Bg frapirani) i dok je došla do Bg već je bilo kasno…prvo za dete, a za Ivanu se nadalo da će da izvuče živu glavu, Medjutim previše dugo je organizam bio pod opterećenjem, javilo se difuzno krvarenje, otkazali jetra, bubrezi, sa kojim su se kolege u Bg nedelju dana borili, ali nisu mogli da je spasu! Ovo je ukratko !

izvor. devetmeseci i alo.rs

SVA DEŠAVANJA O OVOM DOGAĐAJU MOŽETE DA PRATITE NA STRANICI PRAVDA ZA IVANU I VERU

- Advertisement -

Komentara
Loading...