Pred sam kraj trudnoće osećala sam se ČUDNO, ali lekar me je uveravao da je sve u redu: Kada sam se porodila, samo je promucao “ŽAO MI JE”

October 11, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Ovakav porođaj može da se desi jednom u milion slučajeva – a lekar je samo zapanjeno promucao da mu je žao!

FOTO: BAILEYANDTHEBABIES / INSTAGRAM

Devojčice Harper i Kvin Bejli iznenadile su i lekare i roditelje – malena Harper, ispostavilo se, boluje od Daunovog sindroma, što se saznalo tek kada se rodila – 38 minuta pre svoje sestre Kvin.

Ponosni i presrećni roditelji Nikola i Tod Bejli iz Šefilda kažu da lekari nisu ni sumnjali da bi jedna od devojčica mogla da boluje od nečega, a kada se Harper rodila, tvrde, rekli su im da im je „žao“.

– To je jako zabolelo. Nemaju oni zašto da žale, obe devojčice su savršene i ne bismo ih menjali ni za šta na svetu – kažu roditelji.

Mama Nikola je inače po zvanju medicinska sestra i kaže da smatra da joj je nova misija da edukuje ljude o Daunovom sindromu i smanji stigmu koja se stvara oko dece rođene sa ovim genetskim poremećajem.

 

 

Harper je Harper, a Kvin je Kvin. Nisu iste i ne pada mi na pamet da ih upoređujem, koliko god mi to teško ponekad padalo budući da su ipak bliznakinje. Boli me kada ljudi bulje u njih jer im je „nešto čudno“ a onda sa oduševljem uzviknu: „Znam šta joj je, to je Daun dete!“, kao da su upravo odgovorili na neko nagradno pitanje. I na kraju krajeva, sam izraz „Daun dete“ je ružan, to je prosto dete koje boluje od Daunovog sindroma – kaže Nikol.

Ona i njen suprug imaju i starijeg sina, četvorogodišnjeg Lukasa koji je rođen potpuno zdrav. U trudnoći sa bliznakinjama, kaže, nije imala nikakav čudan osećaj do pred sam kraj, kada je odjednom počela da se goji i stalno joj je bilo muka. Ipak, na svim pregledima rezultati su pokazivali da je sve u redu.

Harper je rođena prva, ali Nikola nije stigla ni da joj vidi lice, jer su bebu odmah odneli na dalje preglede. Kvin je rođena 38 minuta kasnije, i takođe nije ni nju stigla da lepo vidi.

Pola sata po porođaju, lekari su saopštili da Harper ima Daunov sindrom.

– To su rekli uz „žao nam je“, uz prateći sažaljiv stav – komentariše Nikola

Mala Harper, kao i većina dece sa ovim sindromom, ima i rupu na srcu zbog koje će morati na operaciju kada napuni šest godina.

– Oko Harper ima dosta posla. Iako su bliznakinje, dosta se razlikuju, čak i fizički – Kvin ima plavu svilicu umesto kose, dok Harper ima gustu, crnu kosu koju već sad možemo da vežemo u rep. Harper se prva i nasmejala, Kvin dugo nije. Ipak, obe su najsrećnije kad su zajedno .Obožavam da ih, kao prave bliznakinje, oblačim u istu odeću, a često im se i ja pridružim u tome – zaključuje Nikola.

(swns.com) izvor. blicžena


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , , , ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
RODOLJUBIVA IMENA! Popularna su već vekovima i imaju DIVNA ZNAČENJA!

 Ovo je lista imena koja su decenijama, a neka i vekovima, ukorenjena u našem narodu, i koja su vrlo rodoljubiva....

Slika koja će vam slomiti srce kruži internetom u Srbiji.Tek rođen dečačić ostavljen ispred crkve

Beba muškog pola, najverovatnije stara tek nekoliko sati, pronađena je jutros ispred vrata crkve Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini, saznaje...

GINEKOLOG: Evo koji su PRVI SIMPTOMI trudnoće, čak i pre nego što primetite da vam ciklus kasni!

Ako vam period čekanja između odnosa i dobijanja menstruacije deluje kao beskonačna agonija, zapravo postoje simptomi koji mogu da pokažu...

Bila sam potpuno očajna kada sam saznala da neću moći da se porodim “prirodnim” putem, a razočaranje sa kojim sam se suočila bilo je neopisivo.

Porođaj je krenuo, izabrala sam epidural i krenula na carski rez, a onda mi je lekar UZEO RUKU I GURNUO...

Close