Priča mame Ivane : Da, muž mi je javio da sam u drugom stanju, konačno posle 4 i po godine.

0 229

Svojom pričom želim da Vas ohrabrim i pružim vam podršku u ostvarivanju u najlepšoj ulozi u životu jedne žene, u ulozi majke.

Foto privatna arhiva mame Ivane

Čula sam milion puta…biće kad se najmanje nadaš.Ne gubi nadu…A ja nisam se nadala, i sve nade sam izgubila…Prepustila sve sudbini, pa kako Bog da.

Posle par meseci zabavjanja odlučili smo da svoje živote obogatimo jednom novom ulogom, ulogom roditelja.Nije se ostvarivalo, potražili smo pomoć doktora.Doktor iz lokalnog doma zdravlja mi je rekao da se prvo muž mora ispitati i ako se utvrdi da je kod njega sve u redu, onda da počnem i ja.

Kako se termin približavao sve sam se više bojala i pitala svoju doktoricu da me porodi na caraki rez,ali ona je odbijala!

Tako je i bilo, kod muža je sve bilo u redu, doktor ga posla kući i reče mu da može trojke bez problema napraviti.Koliko sam zbog njega bila srećna toliko zbog sebe tužna.Nije mi bilo teško da započnem ispitivanje steriliteta

Otišla sam u Narodn Front kod tamošnjeg najboljeg dr za sterilitet.Predložio mi je HSG.posle mesec dana operacijom je utvrdjeno da su prohodna oba jajovoda ali da ipak treba uraditi Laparoskopsku operaciju kako bi se ipak sve proverilo.Posle par meseci je uradjena operacija.Sve je dobro prošlo, moji jajovodi su bili u odličnom stanju,.Sa tim rezultatom sam bila savrsen kandidat za inseminaciju, uradjene su tri neuspešne.Jedna od njih je stimulisana hormonima, posle kojih sam se jako loše osećala i obećala sebi da to više nikada neću unositi u sebe.

Svo vreme sam imala nesebičnu podrsku mog muža.Tri inseminacije su bile uslov za vto.

Bio je januar 2015 kada sam se spremala da podjem na konsultacije za vto.Overila sam uput ali zbog nekih komplikacija na poslu nikako nisam uspevala da radim drugu smenu kako bi pre podne otišla na kliniku.

16.januara sam bila kod svoje dr na ultra zvuku gde je ona na desnom jajniku videla cistu. Vreme je prolazilo i 5, 6 februara sam shvatila da ja nisam dobila i počela da se brinem šta ako je cista narasla i da li će pući ili moram na operaciju.Tek 12.2 sam uspela da odem kod dr i kažem joj da nisam dobila, poslala me da uradim betahcg.

Moji mali palčići :Tako je tada počela borba za njihov život

Otišla sam u najbližu laboratoriju.Rekli su mi da sutradan dodjem po rezultate.NE nisam se nadala trudnoći već sam strahovala od operacije ciste.

Sutra dan oko 12 h sam ušla u svlačionicu i uzela telefon da pozovem i pitam za rezultatanalize krvi, zatekla sam na telefonu, najlepšu poruku koju sam ikada dobila, 7 nedelja, ja sam najsrećniji čovek na svetu,

Da, muž mi je javio da sam u drugom stanju, konačno posle 4 i po godine.

Pomešane emocije, neverica, strah, sreća svega je bilo…..Dan koji ću uvek pamtiti.Trudnoća je prošla u savršenom redu iako sam u kuhinji radila do 6 meseca trudnoće.

Termin mi je bio 8.10. Otišla sam u bolnicu 22.9. zbog blago povišenog pritiska, a tamo su utvrdili da gubim plodovu vodu.Ležala sam u bolnici do petka 25.9.kada su mi rekli da nisam ni za otpust ni za ostajanje.Odlučili su da me porode.Dali su mi vaginalete za otvaranje, koje su imale slabo dejstvo,teško sam se otvarala a bolovi su bili neopisivi.

Odveli su me u porodjajnu salu gde mi je pripao boks u kome sam bila sama, dali su mi indukciju i epidural.Porodjaj je bio za poželeti svakoj trudnici, U 15h sam legla na sto u a u 16 i 37moj princ je dosao na svet. Epidural je sjajna stvar i od srca bi svakoj budućoj mami predložila.

Na porođaju mi je bila sjajna babica Biljana Djurić.Morala sam da spomenem ime ove divne babice koja je iznad svega divan čovek.Sve pohvale za celokupan tim Gak Narodnog Fronta.

“Kad se najmanje nadaš sreća ti pokuca na vrata “

Danas je moj dečak u 20 mesecu i zaista uživam i srećna sam što mi ga je Bog poslao posle svh uspona i padova,.A mi već radimo na proširenju naše porodice.

Foto . privatna arhiva mame Ivane

Srdačan pozdrav iz Nove Pazove od Dušana, Ivane i Petra.

BRAVO !! DIVNA PRIČA . A ja opet za rano jutro plačem (emocije) Želim im puno sreće i ljubavi u daljem životu i naravno ubrzo još jednog princa ili princezu pa ako se posreći i blizance 😉 

Pripremila (Urednica sajta Sonja Milekić )

autor priče : Mama Ivana

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI . SVAKO KOPIRANJE I UZIMANJE PRIČA SA SAJTA JE ZABRANJENO !

Ovo je priča o spontanim pobačajima i želji koja ruši sve strahove -Želja za majčinstvom

 

Komentara
Loading...