Sad je vreme virusa i prehlada i upozorenje ove mame je VRLO VAŽNO: Obratite pažnju na bebino disanje, ako se OVO dešava, vodite je kod lekara

October 3, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Čarli Obrajen, mama i novinarka iz Velike Britanije upozorila je svoje pratioce na jedan simptom koji je i sama primetila kod svog deteta, devojčice Lune stare četiri nedelje.

Naime, dok je Luna spavala Čarli je, kaže, primetila da se nešto čudno dešava dok diše. Ne samo to, Luna je ceo dan dremala i gotovo uopšte nije plakala, što je vrlo neobično.

– Gledala sam je kako spava kraj mene i shvatila da ne izgleda dobro. Otkopčala sam joj majicu i evo šta sam videla.

Kada dete ovako uvlači rebra, to nikako nije dobar znak, i treba dete što pre odvesti kod lekara. To sam i uradila i ispostavilo se da Luna ima bronhiolitis, zapaljenje bronhiola i jedva da je imala dovoljno kiseonika. Nakon noći u bolnici sa bocom kiseonika, krenula je da se oporavlja. Kako tek kreće sezona virusa, mislila sam da je važno da ovo podelim sa vama – napisala je blogerka.

KAKO NASTAJE BRONHIOLITIS?

Nastaje zbog virusa, a najčešće ga izaziva

respiratorni sincicijalni virus (RSV). Pored njega, ima i drugih tipova virusa, ali RSV je uglavnom krivac. Ono što je svima zajedničko je da se dugo zadržavaju u sluzokoži disajnih organa.

Ovim virusima prija baš ovakvo hladno vreme, kao i nagle vremenske promene, pa sada naročito bujaju.

Bebe su posebno pogođene jer im je imunitet još uvek oslabljen, a i disajni putevi su im, logično manji, dok je snaga mišića koji rade prilikom disanja nevelika.

KOJI SU SIMPTOMI?

Uglavnom su to u početku kijanje, curenje nosa, dete se malo muči dok diše, ali generalno je prvih par dana sve u redu. Međutim, sekret se nakuplja u plućima, pa dete sve teže diše i slabije jede. Jedan od najbitnijih simptoma je otežano disanje prilikom kog se čuje i šištanje. Deca ne mogu da spavaju, da jedu a često i povraćaju sluz. U svakom slučaju, čim primetite da nešto nije kako treba, svakako ga vodite kod pedijatra.

T.G.

loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Beba

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Moj sin Saša imao je 14 godina kada je pred mojim očima SKOČIO S TERASE: Mogu da živim dalje samo ako OVA PRIČA nekome pomogne

Od tog kobnog dana, kada je moj četrnaestogodišnji sin, ne videći izlaz iz vrtloga nasilja u koji ja je uvukla...

Kad sam videla da ga ne nosi, prestala sam da dišem, slušam je kako mi priča a jedva je čujem

Vukašin je sada dete koje širi pozitivnu energiju i ljubav, njegovih 21mesec su veliki i teški kao nečiji ceo život...

Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije: Ako imate ćerke, važno je da danas URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i njihovoj majci Sofiji. Svete mučenice...

NAJGORA KREMA ZA NEGU BEBA A DOSTA JE MAMA KORISTI ! (VIDEO)

Pratim već neko vreme ovu devojku na You Tube i ima jako dobre savete što se tiče raznih kozmetičkih proizvoda...

Close