banner ad

SAVET SRPSKOG DOKTORA: Dajte deci da jedu masnoće, sir, ajvar, namažite im hleb! BILO ŠTA, SAMO NE…

December 18, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

U poslednje vreme dijete su postale veoma popularne, ali one i dalje nisu zdrave i ne savetuje se njihova primena, rekao je prof. dr Dejan Čubrilo, fiziolog.


„Apsolutno ne verujem u dijete. Nije mi normalno da neko za deset dana izgubi veliki procenat masnoće. Jetra je jako važan organ, ona greje krv.

Ona je ključna za naš organizam, a dijete utiču na loše funkcionisanje jetre, a samim tim i na loše funkcionisanje organizma. Sve je u ishranii“, rekao je Čubrilo.

On smatra da svi u Srbiji jedu više nego što treba.

„Mi živimo od naših masnoća, ukoliko imamo uslov da ih topimo. Sve što pojedete, treba da potrošite, odnosno da masnoće pretvorite u mišiće i zdravu energiju“, rekao je fiziolog.

Stručnjak dodaje da nema veze koliko često vršite nuždu sa tim koliko vam je brz metabolizam, jer česti odlasci u toalet znače samo da vam ne funkcioniše organizam kako treba, pa sve što pojedete samo prođe kroz organizam.

„Naša deca jedu previše, jedu često i to hranu koja podiže brzo nivo insulina. To je začarani krug koji na kraju rezultira nakupljanjem vode.

Dajte deci da jedu masnoće: slaninu, sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hleb, ne mora biti integralni, bilo koji, običan hleb, bolje je bilo šta nego da im date slatkiš“, rekao je Čubrilo, konstatujući da u dečjem uzrastu mast hrani organizam.

„Ukoliko dete ima normalno odrastanje, ishranu, stvara se zdrav organizam i svi organi funkcionišu kako treba.

Zato mogu da pojedu i nešto nezdravo ponekad, ne treba ništa braniti deci da jedu“, rekao je stručnjak, gostujući u emisiji Pravac, i dodao da je svaka dijeta kojom sprečavate veliki unos hrane korisna dijeta.

Treba gubiti vodu i gasove na dijeti, a ne masti, kaže fiziolog.

„Ko ne vari hranu, ima gasove, što stvara i nervozu i psihičke probleme, blokira ceo organizam, dakle neka dijeta možda deluje da gubitak kilograma, ali to izaziva mnogo veće probleme u organizmu.

Svako onaj ko je gladan ima poremećaj u organizmu“, zaključuje Čubrilo.

izvor.tribune

loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Deca, Trebate znati

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Close
Read previous post:
VAŽNO JE DA ZNATE : Da beba baš u ovim položajima i uslovima treba da spava !

Univerzitetska klinika Hajdelberg objavila je preporuke za spavanje novorođenčeta i odojčeta, koje vam prenosimo. 1. Spavanje na leđima, nikako ne...

Da malo zavirimo i saznamo šta se to dešava kod mame u stomaku kad krene avantura zvana 9 meseci :)

Za svaku buduću mamu prvi pokreti koje oseti u stomaku predstavljaju najsrećniji trenutak u životu, jer govore da je sve...

RAVAN STOMAK NAKON CARSKOG REZA ! Kako ? (SAVETI)

Ne zaboravite da pored toga što ste doveli bebu na ovaj svet, takođe ste imali i težu operaciju – stoga...

Zima a vi sa malom lopticom u stomaku :) ŠTA SVE TREBA DA ZNATE !

Uz naše savete nema zime drage trudnice :*  Jedite povrće Iako zima nije godišnje doba koje obiluje povrćem, npr. zelenom...

Close