Sledeća redovna kontrola ctg-a, govorim doktorici šta se desilo u bolnici, čekamo rezultate, ctg lošiji nego predhodne nedelje

November 27, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Sada, kada je već prošlo malo vremena kad je moj bebac živ i zdrav i puni 3 mjeseca, mogu da podijelim moje iskustvo sa vama!

Mlada majka, 23 god., nosila trudnoću 9 mjeseci savršeno. Onda dolazi na red taj 9ti mjesec i čuvene ctg kontrole.

Prvi ctg, moja doktorka izabrani ljekar, govori kako tonovi bebi nisu sjajni,ništa alarmantno ali treba ispratiti. Dobijem uput za bolnicu , sa vrata odjeljenja me sestra pita jesam li svjesna da sam tek ušla u 9ti mjesec da mi je stomak visoko, šta ću ja na odjeljenju, ali sam pregledana i ostavljena na odjeljenje.

Pet dana ležim u bolnici , bez terapije ,bez pregleda, nije to ništa,beba je spavala u tom momentu. Niko ni da se udostoji da mi kaže bilo šta više. Idite kući , i javljajte se izabranom ljekaru redovno na ctg kontrole.

Sledeća redovna kontrola ctg-a, govorim doktorici šta se desilo u bolnici, čekamo rezultate, ctg lošiji nego predhodne nedelje.

Uput za bolnicu , sa vrata odelenja , bez pregleda vraćena sam kući , jer je doktor tvrdio da je ctg rezultat savršen. Nakon par dana, treći ctg, najgori rezultati do sada..opet bolnica , opet bez pregleda vraćena sam kući. Na moju nesreću moj izabrani ljekar ode na odmor.

Podmakli 9ti mjesec par dana do termina. Kažu starije žene, iskusne, treba što više šetati da bi se lakše porodila.

Subota veče prilikom tuširanja otiče zelena voda. Međutim nemam nikakve bolove niti bilo kakve naznake da ću se poroditi osim toga. Sačekam ujutru, odem u dispanzer , kod dežurnog lekara, govorim šta se dešava, dobijam odgovor da sam mnogo mlada , da ja ne znam kako izgleda kako pukne vodenjak , da je plodova voda bistra nije zelena.

I ptičice na grani znaju da ako je prezrela posteljica otiče zelena voda. Taj dan nemam mira, ne osjećam više bebine pokrete kao ranije, osjećam da nešto nije u redu. Najveći problem je što nemam gdje da idem.

Vraćena iz dispanzera, vraćena iz bolnice. Možda i jesam mlada možda stvarno ništa ne znam.

Sledeci dan se javim na redovnu kontrolu (kod dežurnog ljekara je jer moj doktor na odmoru) , javile su se kontrakcije na ctg-u, tonovi opet nisu sjajni. Govorim doktorici da ne osjećam bebu kao ranije na šta dobijem odgovor da sam ja samo još jedno derište koje ne treba da se mijesa u profesiju doktoru.

Naravno opet odem kući, pokušam da zakažem privatan pregled, medjutim nema slobodnog termina do sjutra ujutru.

Prebrodila sam i taj dan, dočekala jutro , otišla u privatnu ordinaciju na pregled. Bebi tonovi ispod 60 otkucaja (normalno je od 120-160), bez plodove vode, bukvalno bez kapi plodove vode , potpuno zatvorena.

Dobijam hitan uput za porođaj, pojavljujem se i dobijam hladan šamar. “Opet ti”! Sva sreća po mene, u tom momentu se završava smjena doktoru , čekam nekog drugog za pregled.

Doktorka prije pregleda , gleda sve rezultate i zahtjeva odmah OCT test koji daju pozitivan rezultat. Bebini tonovi oko 40, ne moze da diše.

Hitno u porodilište , hitan carski rez.. čekam da me uspavaju , a doktorka kaže daće Bog da vas spasemo. Za 14 minuta rodila se moja beba!

Beba je imala posledice, razmatrali su mogućnost srčane mane, mutim sad je sve u savršenom redu. Izvukli smo se uz Božiju pomoć.
Mama iz Kragujevca
autor priče . mama Marija

izvor . devetmeseci.net

pripremila . Urednica portala devetmeseci.net Sonja Milekić .

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu bez autora na priče!


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
MAMA SANJA . Ovako mi našem tati kažemo da ga volimo

Davno nekada rekoše mi stari : " Život je težak, i zna mnogo da boli ako nemaš nekog da te...

Hitan carski!Doktori u haosu, viču i međusobno kritikuju M.V. Koja je odbila da porodi svog pacijenta

Pokušaću ukratko( koliko je uopšte moguće) da ispričam svoju priču. Za portal devetmeseci.net priča mama Anđela .   Moj sadašnji...

EMOTIVNO PISMO Sine moj….Jednog dana kada odrasteš i postaneš čovekom, dobićeš odgovore na mnoga pitanja koja ti ja nikad nisam mogla reći.

Sine moj.... Ponekad se ljutiš i okreneš glavu kada ti ne dopustim sve što bi hteo... Zaplačeš na moje NE,...

Momo Kapor, čovek koji je najlepše objasnio šta ostaje posle raskida

Književnik i slikar Momo Kapor . Za njim su ostala brojna dela, a jedno od njih "Unu" je reditelj Miloš...

Close