SVAKI RODITELJ MORA DA VIDI OVU SLIKU: PORUKA KOJU NOSI JE JAKO VAŽNA

January 22, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Istraživanja su pokazala i pokazuju da su vakcine bezbedne i da pomažu u iskorenjivanju potencijalno fatalnih bolesti. A ipak, uprkos naučno utemeljenim činjenicama imamo ceo “antivakserski” pokret koji ubeđuje ljude da treba da izbegavaju vakcine što dovodi do ugrožavanja života dece.

Ovih dana Fejsbukom ponovo kruži slika koju je okačila Kejli Burk iz Brizbejna. Slika je nastala prošle godine, kada je njen sin Ilajdža imao 11 meseci i bolovao je od varočela. Slikama je uputila molbu roditeljima širom sveta da vakcinišu decu, a prošle godine postala je viralna. Od juče ponovo kruži društvenim mrežama, verovatno zato što je sam prizor zastrašujuć pa služi kao najbolji mogući primer svima koji se zalažu za izbegavanje vakcinisanja. Uvek je izuzetno teško videti decu koja pate, a ovako zastrašujući primeri posebno sudramatični.

Kejli je slikom poslala poruku da roditelji ne smeju da preskaču vakcinisanje dece, i sa tim se slažemo. Ali preskočila je jednu važnu stvar – ne samo da roditelji treba da budu zabrinuti zbog vakcinisanja svoje dece, već bi moralo da ih brine i što deo drugih roditelja izbegava da decu vakciniše na pojedine bolesti i baš za to su male boginje najbolji primer jer su nekada bile smrtonosne, onda su pojavom vakcina praktično iskorenjene, a sada se ponovo vraćaju na velika vrata – sve zbog antivakserskog pokreta.

U prilog tome svedoči i činjenica da američki mediji javljaju da tamnošnju državu Minesotu očekuje najveći talas malih boginja u protekle tri decenije. Tako javlja Vašington post, a pre dve godine je i Kalifornija prošla kroz sličnu epidemiju koja je započeta nakon što je jedno dete koje boluje od malih boginja posetilo “Diznilend” i zarazilo praktično sve posetioce.

Glavni “adut” antiveksera u njihovoj besmislenoj kampanji je tvrdnja da MMR vakcine izazivaju autizam, što su ozbiljna naučna istraživanja dokazala kao potpuno pogrešno. Ipak, teorija zavere i dalje ostaje i širi se društvenim mrežama, a svako ko je na nju naseo, dao je svoj doprinos u povratku malih boginja, nekad iskorenjene bolesti. Zato poslušajte ovu majku, i poslušajte naučnike i vakcinišite decu.

blic.rs


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , , , ,

Kategorija: Poučne priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Svađe mališana imaju i svoje pozitivne strane! EVO I ZAŠTO :)

Navodimo vam četiri razloga zbog kojih ne treba da se uplićete u dečju raspravu Iako dečije svađe grozno zvuče, postoji...

Od utakmica i piva do pelena: Muškarac otkriva kako mu se život promenio za 6 meseci očinstva

Život mu se okrenuo naglavačke, ali s razlogom Nakon meseci čekanja u uzbuđenju i napetosti, rođenje deteta početkom novembra u...

Kako godišnja doba utiču na porođajnu težinu bebe?

Prema novom istraživanju, neobično toplo ili hladno vreme tokom drugog ili trećeg tromesečja može uticati na težinu bebu, odnosno na...

TOP : Kako obući bebu zimi – kod kuće, za spavanje i šetnju

Isto kao i za vreme toplog vremena, za detetovo oblačenje vodič vam može biti vaš vlastiti osećaj  (osim ako ste...

Close