Tri divne istine o majkama koje su radjale Carskim rezom

April 23, 2015 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Kao fotograf koji fotografiše rodjenje dece, zabeležila sam mnogo divnih porodičnih priča. Zabeležila sam sve borbe, strahove, bol ali i radost.

156989465254bbf2ece8468220355947_orig
Ove priče su najlepše priče. Preveli smo za vas sa sajta mamamia.com.
Sve priče o rodjenju su drugačije na svoj način, neke su i nesvakidašnje. Baš sinoć sam čitala priču o jednoj ženi koja je rodila svoje dete u kadi uz pomoć supruga, jer nikoga više nije bilo tu, a bilo je već kasno da se krene u bolnicu. Bila je to divna priča.
Fotografisala sam jednu zapanjujuću scenu u februaru kada su majku morali hitno da pripreme za carski rez jer je njena kćerka krenula da izlazi natraške, znači prvo su stopala krenula, ali sve je dobro proteklo.
I onda sam počela da razmisljam o tim majkama- herojima.
Pošto je april mesec u kome se posvećuje pažnja carskom rezu, rešila sam da napišem tri istine o majkama koje radjaju ovim putem.

Carski rez (VIDEO) (POGLEDAJTE)

1.Te mame su hrabre.
Pripremati se za carski rez nije isto sto i šetati kroz park. Mnogo puta partnerima nije dozvoljeno da budu u operacionoj sali uz svoju suprugu. To znači da, dok doktori i sestre pripremaju operacionu salu a uz to pričaju o nekim nebitnim stvarima- šta će biti za ručak ili koji film su gledali, trudna mama sedi na hladnom operacionom stolu, uglavnom uplašena i usamljena.
U tom trenutku mama je najhrabrija i njena ljubav je najjača prema detetu koje očekuje. Savladava je strah, ali ona zna da je taj način porodjaja najsigurniji za njeno dete iako taj naćin podrazumeva operaciju, rane, bol i ožiljak. Iako taj način podrazumeva da neće videti svojim očima taj trenutak rodjenja o kome je sanjala 9 meseci.
Ako nikada niste bili u ovoj situaciji, pokušajte da se stavite na mesto ovih žena, na taj hladan sto, čekajući preplašene. Ako to možete da zamislite, onda možete i da shvatite koliko su hrabre te žene.

Nega posle epiziotonomije i carskog reza (PROČITAJTE)

2.Te mame su jake.
A onda se operacija dešava. Pravo sečenje. Potpuni oporavak traje mesecima. I dok mnoge od nas uživaju u činiji sladoleda, gledajući neki film, one rade suprotno. One neguju i ljubav i vezu sa svojim prelepim bebama.
Emotivno i fizički ove mame su mnogo jake. Ta snaga nije samo potrebna na dan porodjaja, vec i u narednim nedeljama, mesecima pa i godini, dok se njihovo telo i duša potpuno ne oporave, sanjajući divne snove sa svojim bebama u naručju.

Beba rođena u netaknutoj posteljici :Prelepo i neverovatno (POGLEDAJTE)

3. Te mame su prelepe.
Materinstvo ostavlja mnogima od nas ožiljke. Neki su emotivni, neki fizički. A mame koje rode carskim rezom obično imaju oba. I ti ožiljci ih stalno podsećaju na hrabrost koju su imale da bi donele svoje dete na svet. Ovi ožiljci su vrata kroz koja su njihova deca zakoračila u novi svet.

Carski rez – najvažnija pitanja i odgovori (PROČITAJTE)

I zapanjena sam koliko različitih ožiljaka ima- različitog oblika, dužine, na različitim mestima. Svaki oziljak je jedinstven kao i svaka priča o rodjenju. I zapanjena sam kako se ovi ožiljci vremenom menjaju- blede, povećavaju se i smanjuju. Ožiljci su divni. I umesto što ih mame prikrivaju sa sramom, trebali bi da ohrabrujemo te mame da ih pokazuju jer na taj način pokazuju svoju snagu i hrabrost.

ZAR NIJE PRELEPO . HVALA AKO STE PROČITALI DO KRAJA BILO BI LEPO DA PODELITE I SA VAŠIM PRIJATELJIMA DA OHRABRIMO ŽENE KOJE IDU NA CARSKI REZ .

 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi:

Kategorija: Istinite priče, Kutak za mame, Porodjaj, Trebate znati

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Ovim uljem leče se mnoge bolesti, a može da se meri majčinom mleku!

Čudo prirode definitivno !! Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko delovanje tpa nas...

ISPOVEST :Dobila sam bebu i postala užasna drugarica

Sve se mi promenimo kada postanemo mame, prema porodici, sebi i drugaricama. Neke od nas žele to da priznaju a...

Pretvorite svog muškarca u fantastičnog tatu.

Postati otac ipak jeste traumatično iskustvo. Mama nosi bebu u stomaku, da se porađa i doji, ali baš zbog svega...

5 trikova kako da zabeležite bebine najbolje momente

Pročitajte super 5 zanimljivih trikova ;) foto.instagram 1. Uvek nosite kameru sa sobom 2.Uklopite se u bebin raspored. Čak i...

Close