Trik protiv celulita star 5.000 godina super deluje – ali postoji caka!

0 173

Suvo četkanje tela je trend koji u poslednje vreme koristi sve veći broj poznatih žena, poput Mirande Ker i Moli Sims, i kunu se da im to pomaže da uklone celulit. Iako ovom metodom zaista možete da učinite da vam noge izgledaju bolje i da se celulit manje vidi, dermatolozi upozoravaju da ovo nije dugotrajno rešenje.

celulit

Naime, metoda je veoma jednostavna. Potrebna vam je samo malo grublja četka za telo, koju u poslednje vreme možete da nađete u svakoj drogeriji i parfimeriji. Četkanje se uvek vrši od periferije tela ka srcu, što će reći od peta ka zadnjici, i uvek na suvoj koži pre tuširanja. Jednostavno ravnim i dugim pokretima prelazite preko kože, posebno se koncetrišući na delove koji su zahvaćeni celulitom, piše “24sata“.

Ovo bi trebalo da izvrši piling kože i da podstakne cirkulaciju, pa na taj način može da vam pomogne da se rešite ovog dosadnog problema. Ipak, da stvari nisu baš tako jednostavne potvrdila nam je i Gorana Isailović, dermatolog.

Novi trikovi u borbi protiv celulita PROČITAJTE

– Mnogobrojna istraživanja su pokazala da je celulit pre problem vezivnog tkiva, posebno ako se ima u vidu da ljudi koji imaju problema sa celulitom najčešće imaju i strije. Dakle, to je malo dublji problem, i potrebno je zaista mnogo truda da ga se otarasite – ističe naša sagovornica, dodajući da je piling uvek dobra stvar.

Četka za celulit i eksfolijaciju

Obična površinska masaža kakvu vrši četka ne može da bude od dugoročne koristi ali zato kratkoročno čini čuda! Upravo zato je i koriste mnoge manekenke koje nemaju velikih problema sa celulitom, ali žele da prikriju nedostatke.

Islandski tretman protiv celulita PROČITAJTE

Naime, zbog podsticanja cirkulacije ova metoda, koju je uveo finski doktor Pavo Airola pre 30 godina, vizuelno smanjuje celulit, ali nakon što efekti popuste on se opet vidi. Dakle, ovo ne može da se nazove metodom lečenja celulita, već uspešnog prikrivanja.

Izborite se sa celulitom  S druge strane, četkanje je dobro za eksfolijaciju kože, koja nakon ovog tretmana, koji treba da se vrši svakodnevno za najbolje efekte, izgleda bolje i glatka je na dodir. Međutim, da bi se dugoročno rešili ove napasti zvane celulit, neophodne su dubinske masaže, pravilna ishrana i tretmani limfne drenaže.

 Iskustvo – probala sam četku i zaljubila se

Američka novinarka Megan Vilet je odlučila da isproba ovaj tretman, i kaže da se oduševila rezultatima. Nažalost, po pitanju celulita nije učinila mnogo, ali joj je zato koža bila mekša, a losion se znatno brže upijao.

– Nakon dve nedelje četkanja, koža mi je ekstremno mekana, i primetila sam da se krema za telo mnogo brže upija umesto da samo stoji na površini kože. Iako nisam iskusila neka čudotvorna dejstva, uživala sam u mini masaži pre tuširanja, i mogu da zamislim da ovo radim redovno – kaže novinarka.

Komentara
Loading...