Trudnoća je bila potpuno školska, sve do 28. nedelje, kada je počela da oseća užasne bolove.

November 17, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Cler Gejlor (37) znala je da nešto nije kako treba, ali lekari su je uveravali da je u pitanju gorušica, iako im je govorila da ima bolove u materici. Umesto da je bolje pregledaju, dali su joj malo morfijuma i poslali je kući.

A onda, par dana kasnije, stvari su bile sve gore i gore. Toliko gore da je na kraju završila u odeljenju za porođaj gde su lekari ustanovili da ima uraslu posteljicu (placenta accreta), zbog čega je poslata na hitni carski rez.

Urasla posteljica je stanje opasno po život, budući da posteljica neprekidno raste i na kraju dovodi do naprsnuća materice.

Tako je mali Kodi na svet došao sa 30 nedelja, a morali su da ga oživljavaju dva puta jer se nagutao krvi koju je njegova majka imala u materici. Kler je, s druge strane, pala u komu iz koje se probudila nakon pet dana.

– Lekarima je toliko vremena trebalo da ustanove o čemu se zaista radi da sam bila na par sati u smrti. Kasnije mi je suprug rekao da su mu lekari rekli da je bolje da se oprosti od mene i bebe dok smo živi, jer su male šanse da ćemo preživeti. Oboje smo neverovatno srećni što smo sve ovo prošli – kaže Kler. Na svu sreću, oboje su danas zdravi i mali Kodi raste i razvija se kao i svako drugo dete.

KOJI SU RAZLOZI ZA URASLU POSTELJICU?

Pojava nepravilne placentacije je sve češća – tačnije, povećana je za deset puta u poslednjih 20 godina. Na oko 150.000 porođaja, devet odsto žena imaće placentu previu – pogrešno postavljena posteljica, preko unutrašnjeg ušća materice, odnosno koja prekriva njen izlazni deo i onemogućava adekvatan porođaj prirodnim putem).

Porođaj carskim rezom je najčešći uzrok nastanka posteljice akrete i povećanog rizika za ponovnu pojavu u sledećoj trudnoći. Naime, verovatnoća njenog nastanka se povećava sa brojem porođaja obavljenih carskim rezom. Rizik je veći za 24 odsto nakon prvog takvog porođaja, a čak 67 odsto posle četiri porođaja završenih carskim rezom.

Drugi, ništa manje važni razlozi za nastanak posteljice akrete su miom materice, lokalizovan uz zid šupljine (kavuma) materice (subserozni miom), prethodno hirurško uklanjanje mioma, Ašermanov sindrom (priraslice kavuma materice nakon kiretaže – hirurškog prekida trudnoće). Starost trudnice preko 35 godina, pušenje i povišen alfa-fetoprotein su takođe faktori koji mogu da uslove pojavu urasle posteljice.

(littlethings.com)


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , , , , , ,

Kategorija: Istinite priče

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
NEVEROVATNA PRIČA VREDNA VAŠE PAŽNJE : “Održali su jedan drugog u životu tako što su mirovali, pa se pupčane vrpce nisu uplele”

Identični blizanci imali su 50 odsto šanse da prežive jer su delili amnionsku kesu, ali su imali dve pupčane vrpce,...

Danas su Sveti Vrači: Izgovorite večeras ovu MOLITVU ZA OZDRAVLJENJE i ne zaboravite na još jednu VAŽNU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen svetiteljima Kozmi i Damjanu, koji je poznat kao Sveti Vrači. SVETI...

Porođaj je trajao čak 51 sat,ali napokon je na svet došla sreća !

ČESTITKE I MAMI I BEBI !! "51 sat smo čekali dramatičan dolazak na svijet ovog malog stvorenja. I napokon je...

Mislili su da je preslatko što im se sin često plazi: A onda su saznali tužnu ISTINU

Od trenutka kada se rodio, mali Tajler Džejms Hedli često je izbacivao jezik napolje, a njegovi roditelji mislili su da...

Close