Trudnoća je bila savršena do 19. nedelje: Porodila sam se, a kada su mi dodali dete, NISAM MOGLA DA PRESTANEM DA GA GLEDAM

January 4, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Bila sam na sedmom nebu kada sam saznala da konačno očekujem i treće dete. Ni sanjala nisam da će se najlepša vest koju sam čula pretvoriti u bolnu agoniju.

Leksi je rešila da svoju priču podeli kako bi ohrabrila žene koje prolaze kroz isto

Leksi je rešila da svoju priču podeli kako bi ohrabrila žene koje prolaze kroz isto

LEKSI JE REŠILA DA SVOJU PRIČU PODELI KAKO BI OHRABRILA ŽENE KOJE PROLAZE KROZ ISTO FOTO: A KUMAR V / FACEBOOK

Aleksis Frec (30) iz Pensilvanije dugo je sa suprugom maštala o trećem detetu. Želja im se ostvarila, a onda je Aleksis u 19. nedelji trudnoće počela da krvari. Javila se lekarima, a onda otišla i u drugu bolnicu, kako bi bila sigurna da je sve u redu. Dok je čekala na ultrazvuk, počela je da oseća i bol, a sve vreme je krvarila. Bol se nastavljala, i za par minuta počeo je porođaj.

– Već sam dva puta prolazila kroz porođaj, a kako mi je mama babica, i preko nje znam dosta o rađanju. Pored svega toga, kao fotograf sam nekoliko puta bila angažovana da slikam sam porođaj. Tako da, smatram, znam više od prosečne žene o porođaju. I znala sam da gubim svoje dete. Trudila sam se da ne gubim nadu, ali duboko u sebi, znala sam šta se dešava – kaže Aleksis u svom blogu, dodajući i da ju je u toku cele trudnoće strašno ljutilo to što o njenom nerođenom sinu svi govore kao o fetusu, ne kao o bebi.

– Prvi put kada su za njega rekli da je beba bilo je na porođaju, kada smo već znali da je sve gotovo – piše Aleksis.

– Moj sin, Valter Džošua Frec, rođen u 21:45 bio je savršen. Mogla sam da vidim svaki otkucaj malenog srca. Nikada neću zaboraviti te trenutke. Brojala sam mu prste i ljubila mu glavicu. Bio je potpuno formiran i sve je bilo na svom mestu. A onda mi je umro u rukama – piše Aleksis.

Ona je, kako kaže, rešila da podeli fotografije sa svetom kako bi otvorila temu o preuranjenom porođaju sa kojim se mnogo žena suočava, a malo njih govori o tome.

– Preuranjeni porođaj i gubitak deteta su teme koje javnost izbegava. Medicinske sestre se te dece uglavnom rešavaju kao medicinskog otpada, pa mnogo mama svoju decu ni ne vidi. Želim da moj sin, iako je bio živ svega par minuta, napravi neku promenu u tome – zaključuje Aleksis.

izvori . T.G. i zena.blic.rs


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: priče o prevremeno rodjenim bebama

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
3 najlepša imena za devojčice: Znače svetlost, mir, lepotu!

U moru prelepih imena za decu, roditelji su zaista na mukama kada treba da odaberu samo jedno. Da bismo vam...

ŠOK : Kakvi su to roditelji ?!!!! NA STARU GODINU PRONAĐENO ŽIVO NOVOROĐENČE U KONTENJERU !

Na Staru godinu oko 18 sati građani Sarajeva čuli su čudne zvukove koji su dopirali iz kontejnera u ulici Koševo....

FENOMEN U ČAČKU Porodila se, a nije znala da je trudna

Zaposleni u Urgentnom odeljenju čačanske bolnice porodili su večeras jednu ženu staru 39 godina, koja, prema rečima lekara, nije ni...

Možda će vas ovaj postupak majke ubediti da deca nekad ne treba da budu na prvom mestu

Šta biste vi učinili u ovakvoj situaciji? Biti roditelj je teško, pogotovo ako pokušavate da balansirate između poslovne karijere i...

Close