TUGA !! PREMINULA DEVOJČICA IZ VRTIĆA U VRČINU: Majka i vaspitačica je donele u Dom zdravlja bez svesti

December 4, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

BEOGRAD – Devojčica iz Vrčina B.D. uzrasta 12, 5 meseci koju su u ponedeljak majka i vaspitačica dovele u Dom zdravlja jer nisu mogle da je probude, preminula je danas u 16.15 na Odeljenju intenzivne nege u Pedijatrijskoj klinici.

Foto: Dado Đilas

Kako se navodi u saopštenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ dete koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake život, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu i tokom transporta kolima Hitne pomoći iz Grocke primljeno je u ponedeljak u ovaj institut oko 13 časova.

Danas je beba u dva navrata reanimirana.

“Tokom današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba je reanimirana”, navodi se u saopštenju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.

Sve je počelo juče oko 12.15 časova u Domu zdravlja u Vrčinu, kada je majka, u pratnji vaspitačice, uletela noseći malu devojčicu u rukama, pomodrelih usana koja nije davala znake života.

Njeno vraćanje u život i transport do Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta trajalo je oko 17 minuta, gde su lekari preuzeli dete i nastavili reanimaciju.

Kako se saznaje, devojčica nikad nije bolovola od težih bolesti, niti je bilo šta nagoveštavalo da ovako nešto može da se desi.

Nebojša Blagojević, direktor Doma zdravlja u Grockoj, a kojem pripada ambulanta u Vrčinu, kaže da je sve počelo u ponedeljak, između 12.10 i 12.15 časova.

“Naša ambulanta je vrlo blizu vrtića, na oko pet minuta hoda. Dete je na rukama donela majka, u pratnji vaspitačice. Od informacija smo imali da devojčicu nisu mogli da probude iz sna. Usne su joj bile modre, a pokazivala je znakove oduzetosti tela. To je samo po sebi bilo dovoljno alarmantno da se hitno pristupi reanimaciji na Odeljenju pedijatrije”, rekao je dr Blagojević.

Prema njegovim rečima, odmah su svi lekari Doma zdravlja otrčali na pedijatriju i učestvovali u spasavanju života te devojčice.

Nekoliko puta joj vratili srčanu radnju tokom prevoza

– Istovremeno, alarmirali smo službu Hitne pomoći iz Grocke, Kaluđerice i Beograda. Više ekipa krenulo je ka nama, a najbrža je bila ona iz Grocke. Odmah su preuzeli dete i nastavili proces reanimacije u kolima. Pratili su vitalne funkcije devojčice, odmah je bila prikačena na kiseonik, a lekari su uspeli nekoliko puta u kolima da joj vrate srčanu radnju, koja je prestajala – priča doktor i dodaje da od prijema deteta u vrčinsku ambulantu, pa do nastavka reanimacije u Institutu za majku i dete prošlo oko 17 minuta.

– Dete smo primili oko 12.15, a ono je u Institut stiglo malo pre 13 časova. U pitanju je put dug oko 30 kilometra, ali niko o tome nije mislio jer se sve suviše brzo dešavalo – naveo je dr Nebojša Blagojević.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Dado Đilas)


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: ,

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
ČUDESAN PODVIG LEKARA Beba (1) iz vrtića dovezena bez znakova života, lekari uspeli da je SPASU

Jednogodišnja devojčica dovezena je bez znakova života na Institut za majku i dete, gde su lekari uspeli da joj spasu...

Svesna toga da godinama ne ide i da se ništa ne dešava, ipak je zaboleo onaj trenutak kada sam se našla na vratima na kojima je pisalo “savetovalište za sterilitet”.

Da decembar mesec započnemo divno , lepo i sa puno nade . Žene ova priča neka vam da snage u...

HIT :) PLANER JEDNE MAME!

Gle čuda, opet sam naručila planer na E – bayu. Zašto? Jer je sladak i baš mi taj nedostaje u...

Najčešće greške RODITELJA ! prilikom vožnje deteta u kolima

Dragi roditelji, bez obzira na to u kom auto-sedištu vozite vašeg mališana, znajte da će ono svoju funkciju u potpunosti...

Close