Uspavajte svog mališana u šest JEDNOSTAVNIH koraka

October 7, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Evo nekih saveta koji će vam pomoći u uspavljivanju vaših mališana:

Foto: Shutterstock

1. Pripremite bebca za spavanje.

Jednom kada beba nauči da se vreme za spavanje približava, može početi da se sprema za ono što dolazi. Probajte na napravite neku vrstu rituala, na primer, okupajte je, zatim navucite zavese, pročitajte priču i smestite je u krevet. Potrudite se da svake večeri pratite ritual koji se smislili.

2. Vreme je za spavanje bebo.

Pričanje sa bebom može da pomogne. Iako možda ne razumeju šta pričate, ponavljanje iste rečenice svake večeri postaće deo rituala pred spavanje. “Vreme je za spavanje Marko, lepo spavaj,” i poljubac, ili šta god kažete pre spavanja bi trebalo da ponavljate svake večeri.

3. Umirite vašu bebicu.

Kada ste završili večernji ritual, cilj je da umirite bebu i konačno je uspavate. Bebe se smiruju i reklaksiraju na različite načine, poput ljuljanja ili blagog tapšanja po leđima. Ono što je upalilo vašim prijateljima, možda neće vama, ali kada shvatite šta je to što bebu smiruje – držite se te metode.

4. Znakovi uspavanosti.

Novorođentu je lako primetiti kada je pospano.. ono zeva, trlja oči i plače. Ali kada beba ima oko 4-6 meseci, dobra je ideja pratiti rituale i raspored spavanja. Dobro obratite pažnju na znakove da im se spava, jer preumornoj bebi ili detetu je teško da zaspi ako taj momenat prođe, zato što se hormon kortizol ispušta.

5. Stavite je u krevetac dok još nije skroz zaspala.

Najbitniji deo uspavljivanja bebe, nakon smirivanja, jeste da je stavite u krevetac dremljivu, ali i dalje budnu. Trebaće vam vremena da uhvatite taj momenat, jer bebe mogu brzo zaspati, ali vredi jer ćete ovako izbeći da se navikne na spavanje u vašim rukama.

6. Položaj za spavanje.

Pratite savete stručnjaka kada su u pitanju položaji spavanja bebe. Preporuka je da bi bebe trebalo da spavaju na leđima.


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Beba

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Doktor Karp: Ovo izaziva autizam! Roditelji sprečite to !!

Nakon mnogo nagađanja da li vakcine izazivaju autizam, naučnici su dokazali da su ovakve sumnje zasnovane na lažnim podacima. Međutim,...

Moja komična priča o UZ kada smo saznali pol bebe.

I ovako je to bilo morala sam ovo da podelim sa vama i da vas malo oraspoložim . Foto: Shutterstock...

Ovo je najčudniji razlog za četvrto dete, zar ne?!

Verovatno će mnogima biti neobično, možda čak i smešno zbog čega želim da rodim četvrto dete, međutim...” Foto: Shutterstock Melisa...

Na prijemu su me sa osmehom pitali: “Gde je beba? Zašto niste poveli svoju bebu?”. Odmahnula sam glavom i REKLA DVE NAJBOLNIJE REČI

Moja priča počinje 11. juna, u trenutku kada sam bila u 24. nedelji trudnoće. Otišla sam u bolnicu zbog užasnih...

Close