Uzela je prezime svog muža na venčanju i zažalila zbog ovih 5 stvari

March 30, 2018 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

To što je žena odlučila da promeni svoje prezime i uzme prezime svog supruga i njegove porodice na venčanju je jako važna i lična stvar jer može da znači i gubitak identiteta, ali i ulazak u novi period života i novu pripadnost.

Foto: Pixabay.com

Nije retkost da se žene protive tome da uzmu prezime svog novopečenog supruga i iako je to za naše društvo malo čudno ne treba to osuđivati i odbacivati kao društveno neprihvatljivo. Žene žele da ugode svojim muževima i usreće ih tako što će promeniti prezime i time svima pokazati da pripadaju samo njemu

Komplikacija dolazi i sa pravne strane kada dođu deca pa imate dva različita prezimena roditelja.Ono o čemu ne razmišljamo je kako ćemo se osećati nakon što promenimo prezime, piše popsugar.com. Jedna žena je iskreno priznala da joj je promena prezimena došla prirodno i potpuno joj je bila prihvatljiva, ali godinu dana nakon toga ima par stvari koje bi volela da je znala.

Ovo su njeni razlozi zašto je poželela da nije promenila prezime.

Udati se za nekoga ne znači i postati ta osoba

“Udala sam se jer volim mog muža i poštujem ga i on je odličan partner. Mi odlično funkcionišemo zajedno, zašto je onda toliko neophodno da nam prezimena budu ista? Naše razlike nas čine neverovatnim timom.

Moje ime i prezime su moj identitet

Moje prezime je bilo moje 32 godine i mnoge bitke sam izvojevala i mnogo uspeha sa tim prezimenom. Odrasla sam u samouverenu, jaku ženu koja ima svoju reputaciju i na nju sam ponosna. Moj život nije bio manje vredan bez supruga, pa zašto se onda ženino prezime tek tako odbacuje? Nisu naša nadanja i težnje manje vredne ako ne nosimo isto prezime kao i naš muškarac”.

Mom mužu nije ni bitno da li sam promenila prezime ili ne

“Moj muž ne pravi veliku frku oko malih stvari. Nikada me nije pritiskao da zamenim prezime i ne bi mu smetalo da ga nikad nisam ni promenila. Pre venčanja je čak rekao da može i on da uzme moje prezime, kao obrnutu tradiciju, pa je sve to moju promenu prezimena učinilo samo još vrednijom”.

Papirologija je noćna mora

“Ukoliko volite da popunjavate brdo obrazaca, da čekate u velikim redovima na šalterima – onda je ovo prava stvar za vas. Ali, za većinu je ovo samo gubljenje vremena i zavrzlama koja nije neophodna. Ne mogu da nabrojim koliko sam zahteva popunila, izjava napisala i podnela brda molbi…”

Morate da naučite novi potpis

“Ja i moje drugarice smo ovo radile ceo život, ali jedno je zabava a drugo je kada stvarno dođe do toga da imate drugačije prezime. Svaki put kada se potpisujem moram da se skoncentrišem da ne pogrešim. To je baš naporno…”

Kada vas neko prozove sa novim prezimenom

“Odlazak kod lekara ili u banku je bio izazov. Desilo mi se nekoliko puta da sam stajala i okretala se kada bi neko prozvao gospođu sa meni novim prezimenom. Period navikavanja je isti onom koji vam treba da kažete “ovo je moj suprug”, a ne dečko ili verenik. Zbog tog gospođa momenta se uvek osetim 10 i više godina starije”

izvor.telegraf.rs

 

 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Brak i partnerstvo

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
PESMICA ZA NAŠ PORTAL : Kako se rađaju deca

Pesmicu nam je napisala Miljana Zarić koja inače piše divne pesmice . Hvala joj mene je naježila inače ona je...

Lekari NISU STIGLI da porode ovu ženu, pa je to uradio njen muž na HODNIKU BOLNICE (VIDEO)

Posle nekoliko dana slabih kontrakcija, Džes je shvatila da je odjednom beba odlučilo da izađe i to veoma hitro. Silina...

Rodila sam sina sa 15 godina:Taj 5. jun nikada neću zaboraviti.

Te večeri slavili smo malu maturu. Sećam se da sam ceo dan bila u neviđenoj frci jer je trudna šnajderka...

Tri odlične ideje za malo drugačija uskršnja jaja

Okupljanje porodice za Uskrs najvažnije je tokom godine, a bogata trpeza i vesela atmosfera neizostavni su deo ovog slavlja. Centralno...

Close