VAŽNO ! Šest grešaka koje bi mlade mame trebalo da izbegavaju

March 20, 2019 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Ne postoji savršena majka, a sve što možete učiniti je da date sve od sebe. Pročitajte naše savete.

FOTO.pixabay.com

1. Sečenje noktiju dok je beba budna

Ovo je jedna od grešaka koju čine mnoge mame. Naime, mnogo je lakše i sigurnije bebi seći nokte prilikom spavanja. Beba je mirna dok spava pa joj je stoga mnogo lakše odseći nokte, a i ne postoji rizik od povreda.

2. Forsiranje brzog oporavka

Mnoge bi žene želele oporaviti odmah nakon porođaja, što je nemoguće. Naime, porođaj je prilično komplikovan proces i potrebno je neko vreme da biste se od njega oporavili. Ne možete se odmah vratiti na noge i obavljanju svojih uobičajenih dužnosti. Dajte sebi neko vreme kako biste se oporavili i kako bi vaše telo ozdravilo. Ne brinite, s vremenom će se sve ponovno vratiti u normalu.

3. Zanemarivanje partnera

Ponekad nove mame nesvesno isključuju svoje partnere, odnosno očeve kad dođe mala beba. Imajte na umu da bi oba roditelja jednakom merom trebalo  da učestvuju u odgajanju deteta od malih nogu, stoga nemojte zanemarivati oca svog deteta i dajte mu priliku da i on bude deo novonastalog života. To je greška koju čine mnoge nove mame. Srećom, može se vrlo lako izbeći. Vi samo morate dopustiti partneru da bude uz vas i da vam pomaže u brizi oko bebe.

4. Sramota vas je da pitate

Nove mame često ne postavljaju dovoljno pitanja i to jednostavno zato jer se srame svog neznanja. Ipak, nemojte se stideti da pitate o svemu što ne znate a zanima vas. Nemojte se osećati neugodno i pitajte lekare i žene s iskustvom o svemu što vas zanima. Istina je da ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori. Zadatak lekara i pedijatara je da vas savetuju i informišu u vezi svega što vas zanima.

5. Podcenjivanje same sebe

Ženama koje tek postale majke često nedostaje samopouzdanje te se boje kako će se snaći u novoj ulozi. Istina je da je majčinstvo težak proces koji iziskuje mnogo truda i učenja, ali isto tako niko ne radi bolje svoj posao od brižne majke. Sasvim je normalno da ćete se u početku osećati pomalo nelagodno, ali s vremenom će sve postati lakše.

6. Bojite se da zatražite pomoć

Ako se odlučite za dojenje, velike su šanse da ćete se suočiti s određenim nedoumicama. Ne brinite zbog toga, većina novih mami susreće se s tim problemima i ne morate se stideti toga. Dakle, ako vam zatreba, nemojte da se bojite da potražite pomoć i podršku.


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Beba, Kutak za mame, Mama, Trebate znati

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Mama nasmejala društvene mreže: Molim vas, uhapstite me da se malo naspavam

Verujemo da ćete se i vi pronaći u njenoj poslednjoj objavi... Džuls Kofi je na Instagramu otvorila profil New Mums...

Lekcija muškarcima: “Ispod časti ti je da opereš sudove, ali nije da ponižavaš ženu”

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterisani kao papučari. Mnogi se stide tih...

JOŠ JEDNA VAKCINA OD APRILA Preporučuje se i devojčicama i dečacima, a sprečava RAK KOJI “KOSI” ŽENE U SRBIJI

Vakcina protiv Humanog papiloma virusa (HPV), od kojih nekoliko tipova su uzročnici raka genitalnih organa, trebalo bi da počne da...

U BOLNICI DOŠLO DO ZAMENA BEBA ! Evo i kako se to dogodilo !

U bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj nepažnjom medicinskih sestara zamijenjena su novorođenčad Foto: Shutterstock Ovo, u najmanju...

Close