Veće grudi, tanji struk. Ko ne bi poželeo ovako nešto? OVA BILJKA ĆE VAM POMOĆI

0 172

Piskavica ili grčko seme (eng. Fenugreek) je upravo ta biljka koja pomaže u obnovi celokupnog organizma.

Veće grudi, tanji struk. Ko ne bi poželeo ovako nešto PISKAVICA

Seme je to koje prirodno povećava grudi i smanjuje težinu! Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu, piše Atraktiva.net.

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje dojenče, snabdeva ih gvožđem i pomaže im u dobijanju na težini.

Ovo seme takođe smanjuje tegobe PMS-a. Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.

Još je prorok Muhamed rekao za maleno seme piskavice: “Da znate vrednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.”

To je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još iz doba starih Egipćana i Hipokrata.

U lečenju i ishrani se koristi njeno seme, koje je neizbežan sastojak karija i drugih začinskih mešavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku. Ovo seme koriste zbog alergija, visokog pritiska, regulisanja šećera u krvi, izbacivanja sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma itd. Međutim, ukus ove biljke je izrazito gorak i opor, pa se na njega treba navići.

RECEPT: Dve kašičice semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje. Pijte lagano, u malim gutljajima.

Seme možete kuvati u kašu ili samleti u prah (samleveno u prah je delotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave. U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice sveže samlevenih semenki razmutite u 2,5 dcl vode i pijte jednom do tri puta dnevno.

Super zar ne ? Ako vam se svidelo podelite i sa vašim prijateljima :* HVALA

Komentara
Loading...