ZAKON PRED SKUPŠTINOM 21. APRILA: Šansa za veliki broj parova u Srbiji da imaju dete!

April 20, 2017 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

BEOGRAD – Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo danas je razmatrao predloge zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicine, koji će biti na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije zakazane za 21. april.

Uoči početka sutrašnje sednice parlamenta, članovi odbora su odlučili da su ta dva zakonska predloga u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Srbije.

Inače, usvajanje Predloga zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji daće šansu velikom broju parova u Srbiji da imaju dete. Predviđeno je da bi ubuduće, parovi koji uspešno završe postupak vantalesne oplodnje, neiskorišćene, a zamrznute embrione mogli da poklone onima kojima su potrebni.Zakon naime otvara mogućnosr formiranja banke darovanih embriona, a postupak darivanja je, kako kažu članovi radne grupe koji su učestvovali u izradi zakona, veoma oprezno i detaljno uređen.

Da li ovaj narodni čaj leči neplodnost?

Pored toga, poslanicima sutra na novoj sednici treba da razmatraju i Predlog zakona o transfuzijskoj medicine, a jedan od osnovnih razloga za njegovo donošenje je obezbeđivanje adekvatnih količina bezbedne i kvalitetne krvi i komponenata krvi u Srbiji za pacijente.Novim zakonom je definisana uloga svake zdravstvene ustanove koja obavlja pripremu krvi, odnosno obavlja delatnost planiranja, prikupljanja, testiranja, obrade, čuvanja i distribucije krvi i komponenata krvi i ne uključuje bolničke banke krvi, kao i ulogu bolničkih banka krvi.

Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakondavstvo su na današnjoj sednici ocenili da je Predlog za donošenje autentičnog tumačenja odredbe člana 82. stav 1. tačka 2) Zakona o državnom premeru i katastru, koji je podnela poslanica SNS Katarina Rakić, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Srbije.

kurir

DIVNE VESTI : Svaka rođena beba u 2017. dobiće besplatna kolica


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi: , , ,

Kategorija: Bebeće vesti

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Slatko i ukusno rešenje za brzo i lako povećanje količine mleka!

Evo jedne super poslastice za mame koje doje . Sačuvajte vaše mleko a usput se i zasladite ;)  Sastojci: 1...

Morali smo da se odlučimo za operaciju, kako bi barem jednom detetu dali šansu da preživi.

Džejd Čorlton i njen suprug Markus iz Brentvuda bili su van sebe kad su saznali da očekuju blizance. Sve je...

Ukoliko niste u prilici da kupite test za trudnoću, uradite ovo

Pre nekoliko hiljada godina drevni ljudi nisu samo imali prirodni lek za gotovo sve bolesti koje bi ih snašle, mešanjem...

Telo žene pamti prvu trudnoću što tokom druge pomaže u proizvodnji mleka za novorođenče

Mlečna žlezda zaslužna za proizvodnju mleka “seća se” da je žena bila trudna i zbog toga njeno telo kod druge...

Close