Znakovi koji govore da ste u plodnim danima

December 13, 2016 | Postavio | Komentar More
Potražite članak....
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type

Ako imate vrlo jasne znake da ste u plodnom periodu kao što je providna sluz iz grlića materice ili promena temperature, to je znak da je ste u periodu ovulacije. Međutim, ukoliko nema jasnih znakova, vaš grlić nudi alternativne znakove da ste u plodnim danima.

plodni-dani

Kako se približavate ovulaciji, grlić materice postaje mekši, otvorniji i vlažniji. Mnoge žene ne znaju ni kako se opipava grlić materice, te koliko mekan treba da bude creviks.

Najbolji način da utvrdite da ste u plodnom periodu je da pratite znakove, poput tečnosti iz glića. Ta faza traje nekoliko dana. Posle toga nastupa povećanje temperature, kada treba proveriti grlić. Ova faza traje oko pet dana.

Da biste proverili grlić, stavite svoj čist srednji prst u vaginu dok ne dodirnete cerviks. Kad ga osetite, u plodnom periodu on je mekan kao vaše usne, a kad nije plodni period, grub je poput vrha nosa.

Bez obzira na to šta vam glić “kaže” uvek morate da proveravate standardne simptome kao što su cervikalna tečnost i temperatura koja se meri svakog jutra posle najmanje tri sata sna.

Temperatura je najviša u vreme ovulacije, nekih 12 do 15 dana pre ciklusa. Temperatura vam neći reći kad je tačno ovulacija, već da se to dešava tih dana. Ova metoda se prati zajedno sa pojavom cervikalne tečnosti.

Posle cikusa možete da primetite suvoću i postepenu vlažnost koja najavljuje ovulaciju i to je vreme kada može doći do začeća.

Izvor babycenter.com

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 


loading...

Komentari

Komentara

Tagovi:

Kategorija: Trebate znati, Želim bebu

avatar

O Autoru ()

Postavi komentar

Read previous post:
Kruna ljubavi je dete :Sve se izdrizi kad znaš koju nagradu na kraju dobijaš

Postati roditelj je najljepši dar od Boga, na kome trebamo biti zahvalni svakog dana, sata, minute i sekunde. foto privatna...

Želim da dam podršku svim mamama koje iz bilo kojeg razloga nisu mogle da doje.

U trudnoći sam se mnogo informisala o dojenju, toliko da sam svu teoriju oko dojenja znala napamet. Istražujući, došla sam...

Šta znače sve te SKRAĆENICE ULTRAZVUČNIH NALAZA

Ultrazvučni pregled predstavlja propuštanje ultrazvučnih talasa visoke frekvencije kroz matericu. Oni se odbijaju od ploda, a u zavisnosti kroz kakvu...

OTKRIVAMO :Mama u 20, 30. i 40. godini života

Pravo vreme za rađanje zaista je individualana stvar. Pojedine žene kažu da je najbolje postati majka što ranije, druge, opet,...

Close