10 mirisa od kojih je trudnicama najčešće muka

0

Većina žena tokom trudnoće oseća potrebu za određenom hranom, a često se dešava i da im ne prijaju određeni mirisi sa kojima se svakodnevno susreću. Evo šta može izazvati mučninu…

Kafa
Pre trudnoće, uživale ste u mirisu sveže mlevene kave, a onog trena kada je test na trudnoću postao potvrdan taj miris vas bez problema natera da trčite do kupatila.

Meso koje se kuva
Mleveno meso koje se prži u tiganju. Piletina, koja se peče s povrćem. Uf, podseća li vas samo čitanje ovih rečenica na to koliko vam je bilo mučno od tih mirisa tokom trudnoće? Ili vam se to trenutno dešava?

Zadah vašeg partnera
Dašak daha partnera može biti dovoljan da trudnica poželi pobeći.

Miris tela vašeg partnera
Zaboravite na zadah jer ponekad samo dašak vetra koji vas zapuhne iz smera vašeg partnera može biti dovoljan da poželite povratiti. To može pobuditi osećanje krivice, ali ako su slučajno još pili kafu, onda nije čudno ako vam je primamljiva ideja zamoliti vašeg partnera da spava na pomoćnom ležaju – u drugoj sobi po mogućnosti.

Pasta za zube
Ako ne možete podneti taj metalni ukus koji zaostaje u ustima, pasta za zube bi vam trebala biti prijatelj, pogotovo u prvih nekoliko meseci trudnoće. Nažalost, puno žena ne može podneti miris paste za zube prilikom pranja. U kombinaciji s prejakim ukusom, čak i pranje zuba postaje previše za podneti.

Pročitajte : Mučnina i inteligencija u trudnoći 

- Oglasi -

Gel za tuširanje
Dok neki kažu ispravni miris gela za tuširanje može olakšati jutarnje mučnine, drugi smatraju da su određeni mirisi – previše slatko, previše cvetno, previše mošusno – dovoljni da osećaj mučnine mogu napraviti deset puta gorim.

Cigarete – stop!
Miris cigareta nailazi na veliko neodobravanje od strane trudnica.

Riba
Miris ribe koja se priprema označavaju početak noćne more svake trudnice.

Vaš vlastiti urin
Evo šta je jedna mama rekla: “Ovo može biti previše informacija za vas, ali ne mogu podneti miris vlastitog urina. Mogu drugom detetu promeniti pelenu bez problema. Ali moja mokraća mi uzrokuje mučninu svaki put kad idem u WC.”

Miris tuđih tela
Miris znoja ljudi koji sede ili stoje preblizu vas u autobusu je mnogima previše za podneti. Kako onda da to podnese jedna buduća mama i njen osetljivi nosić?

izvor. klokanica.hr

PROČITAJTE I OVE TEKSTOVE 

- Advertisement -

Komentara
Loading...