10 načina da zaustavite pojavu strija u trudnoći

Mrzimo ih. I svi kažu da ne možemo ništa uraditi ako ih dobijemo. To je genetsko. ili ćemo ih dobiti ili nećemo. Ali ja zaista mislim da postoje stvari pomoću kojih možemo sprečiti pojavu strija.

10 načina da zaustavite pojavu strija u trudnoći

Kod nekih ljudi koža je elastičnija, kod nekih nije, i zato su neki skloni da ih dobiju, a neki nemaju problema sa tim. Strije su nešto što moramo prihvatiti ukoliko ih dobijemo. E sad, postoji verovanje da ukoliko vam je koža elastičnija, nećete ih dobiti. Ali to nije tačno. Dešava se da ih i osobe sa takvom kožom dobiju.

Evo nekih načina na koje možete zaustaviti pojavu, ili ublažiti već nastale strije.

1.Želatin

Želatin je odličan način da se spreči pojava strija. Sadrži kolagen koji je jako bitan za elasticnos kože. Da biste povećali nivo kolagena u vašem organizmu jedite želatin. Takodje je dobro i praviti supe od kostiju i kuvati pirinač. Možete koristiti i želatin u prahu i sipati u piće. Želatin nije dobar samo za elastičnost kože, već i poboljšava spavanje, poboljšava osetljivost na insulin, sprečava pojavu bora, poboljšava stanje digestivnih organa.

2.Hidratacija

Redovno hidrirajte kožu. Tokom trudnoće protok krvi se pojačava i vašoj koži je potrebno dosta hidratacije. Preporučljivo je uzimati najmanje 8-12 caša vode u toku dana. Obratite pažnju kako se osećate, pa ćete znati da li vam je potreban dodatan unos tečnosti. Suve usne ili grlo je znak dehidratacije . Takodje i glavobolja, umor, nedostatak koncentracije je znak dehidratacije.

3.Kokosovo ulje

Losion sa kokosovim uljem je dobar ze elastičnost kože i za mazanje stomaka tokom trudnoće. Kokosovo ulje već vekovima pomaže u poboljšanju elastičnosti koze. Najbolje je nanositi ga posle tuširanja. Nije tačno da bilo koje ulje pomaže, ali je provereno da je kokosovo ulje efikasno u borbi protiv strija.

4.Vitamin C

Telo uzima vitamin C iz kolagena i hrskavice. Vitamin C je takodje dobar za elastičnost kože, kao i za mnoge druge stvari. Hrana koja je bogata vitaminom C je: crvene i zelene parike, brokoli, guava, repa, peršun, zelje. Takodje vitamin C možete uzimati i u obliku tableta.

5.Tretmani uljem

Ulja koja su dobra su: maslinovo, ulje sa vitaminom E, esencijalna ulja i ricinus. Sva ova ulja pomažu u poboljšanju elatičnosti kože. Sadrze antioksidativna svojstva i sprečavaju oštećenje kože.

6.Cink

Nedostatak cinka je jedan od razloga zašto neki imaju strije. Cink je prirodni mineral i jedan od obaveznih vitamina u našem organizmu. Takodje je i dobar za stvaranje kolagena i sadrži antioksidativna svojstva. Hrana u kojoj ima cinka je: jagnjetina, piletina, govedina, jaja, orasi, mahunaste biljke i zrnaste biljke, poput pasulja i graška.

7.Kalcarea i silicea –

Lleaon Rao, zena koji se bavi aroma terapijom, ističe ova dva sastojka jako dobrim za kožu, zato sto pomazu u razvoju kostiju i u elastičnosti kože. Takodje aroma terapija ovim sastojcima sprečava pored stija i proširenje vena i hemoroide.

8. Serumi protiv strija

Krema protiv strija koja sadrži med je takodje dobra u borbi protiv strija. Serumi sadrže bademovo ulje, ulje sa vitaminom E i esencijalno ulje.

9.Puterno drvo (šea) i kakao puter

Oni su jako dobri omekšivači kože. Čine kožu hidriranom i vlažnom. Kakao puter je prirodni ekstrak masti iz zrna kakaoa a šea je orah od drveta karite. Masne kiseline su ekstrakti iz orahove ljuske. I oni stimulišu oporavak kože.

10. Način na koji jedemo

Način na koji jedemo je takodje važan za elastičnost naše kože. To znači da bi trebali jesti onu hranu koja je bogata kolagenom, vitaminima A, Ci E, kao što je već pomenuto iznad. Jesti što više zelenog povrća. Sve to je dobro ne samo za elastičnost kože već i za plodnost i za zdravlje bebe.

Super tekst zar ne ako vam je pomogao i saznali ste nešto novo podelite i sa vašim prijateljima :* HVALA

Možete još i ovo da pročitate

Uklonite strije, ožiljke i podočnjake sa ovih 5 prirodnih lekova! (RECEPTI)

Komentara
Loading...