10 stvari koje bi svaka mama trebalo da ima u svojoj torbi

0

Mame bi uvek trebalo da nose velike torbe u kojima mora biti mesta i za njihove, ali i za dečje stvari. Evo šta uvek morate imati pri ruci…

Ukoliko imate malo dete, bez nekih stvari nikada ne biste smele da izlazite iz kuće, jer nikada ne znate u kakvoj ćete se situaciji naći tokom dana. Donosimo vam spisak najvažnijih stvari koje bi sve mame trebalo uvek da nosite sa sobom:

Torbica za hranu

Ako ste s detetom celog dana napolju, najbolje je da hranu i grickalice stavite u neku torbicu, pogotovo ako se radi o simpatičnoj i vodootpornoj torbici koju možete da napravite i sami.

Flašica za vodu

Uvek postoje diskusije koja je flašica najbolja i koja ne sadrži otrovnu plastiku. Dobro se raspitajte i pronađite neku interesantnog dezena.

Prva pomoć

Ovo je nešto što bi svaka mama trebalo da ima uz sebe, bezobzira koliko joj je dete staro. Deca su nespretna i trče svuda, pa postoji veroatnoća da će se u nekom trenutku i povrediti. Upravo zato bi u torbi trebalo da imate mesta za flastere, makazice, zavoje i slične stvari.

Dečje vlažne maramice

Nije potrebno previše objašnjavati, a možete ih pronaći apsolutno svuda.

Kozmetički proizvodi

Ne mora sve u vašoj torbi da bude samo za dete. Vi ste podjednako važni. Ne zaboravite da ubacite kozmetičku torbicu sa svim što vam je potrebno – od balzama za usne do pudera.

Krema za ruke

Dolaze hladniji dani, a i same znate kako će vam ruke biti suve. Kako vama, tako i vašem detetu. Najbolje je da pronađete manju kremu kako vam ne bi zauzimala previše mesta u torbi. Svaka veća drogerija ima velik izbor ovakvih proizvoda manjih veličina za putovanja, a najčešće stoje na istom mestu.

Maramice

Baš kao i vlažne maramice, bitne su i one obične. Hladniji dani znače i slinavi nosići. Paket maramica bi uvek trebalo da imate u torbi.

Tablete protiv bolova

Tablete protiv bolova, kao i neki osnovni lekovi su vrlo važni, posebno ukoliko znate da veći deo dana nećete provesti kod kuće.

Bojice ili flomasteri

Ovo je jedan od načina kako da zabavite dete kad mu je sve ostalo dosadilo. Dajte mu bojice, nabavite papir ili čak maramicu i pustite ga da crta.

Antibakterijski sapun za suvo pranje ruku

Nakon korišćenja wc-a treba vam sapun za suvo pranje ruku. Da ne spominjemo puzanje, igranje u travi i slične stvari. Iako su vlažne maramice dobre, ništa nije bolje od antibakterijskog sapuna.

izvor.PRVA

PROČITAJTE OVO SU NAJEMOTIVNIJI TEKSTOVI NA SAJTU

 

Komentara
Loading...