10 stvari koje “savršena majka” nikada ne bi uradila

Niko nije savršen, ali izgleda da sve majke žele da budu baš ta “savršena majka”. Sigurno znate te žene, koje obožavaju da kuvaju i ide im od ruke, sav novac troše samo na decu i uvek pričaju samo o tome kako su njivi mališani divni. Ako se ne pronalazite u ovom opisu, onda ste isti kao i 99% majki širom sveta. Pogledajte koji su to “gresi” koje “savršena majka” nikada ne radi.

21776_NASLOVNA-shutterstock_85440880_630x0

1) MRZI KUVANJE

Idealna mama obožava da kuva, pogotovu uz “pomoć” dece u kuhinji

“Savršenu majku” nikada nećete čuti kako kuka o tome da joj je dosta kuhinje. Ne, ne, ona obožava da kuva, i iskonski uživa u spremanju zdravih savršenih specijaliteta za svoje najmilije. Kada čuje da neka druga majka ne voli da kuva i da bi bila najsrećnija na svetu da više nikada ne mora da uđe u kuhinju, ona se zgražava.

2) NE ŽELI DA DELI KREVET SA DECOM

Ona želi da provodi vreme sa decom uvek – čak i kada spavaju. I dok većina žena rado provodi vreme sa decom, ali im je potrebno i vreme za sebe, pa i za partnera, “savršena majka” rado deli krevet sa decom. Mališani se toliko prevrću u toku noći da je svakom normalnom čoveku draže da spava na podu nego sa njima, ali ne i “savršenoj mami”.

3) PRIČA O NEČEMU OSIM O SVOJOJ DECI

Naravno, ovakvu ženu nikada nećete čuti kako priča o šminkanju, odeći, prijateljima ili rodbini. Centar njeng sveta su njena savršena deca, i ona će svaki momenat iskoristti da priča o tome koliko su njeni anđelčići savršeni. Naravno, svaka majka voli svoju decu, ali i uviđa njihove mane. “Savršena majka”, s druge strane, je toliko savršena da su i njena deca morala da ispadnu savršena.

4) TROŠI NOVAC NA SEBE

Idealna majka ima novca, ali ga nikad ne triši na svoje potrebe

Naravno, ova majka je toliko nesebična, da joj nije potreban ni frizer, ni manikir a svakako joj ne treba ni odeća koja pristaje njenoj građi. Ona smatra da je mnogo bitnije da novac triši na potrebe i hirove mališana. Za razliku od “savršene mame”, obična mama stavlja decu uvek na prvo mesto, ali i ona ima potrebe.

5) IDE NA ODMOR BEZ DECE

Bože sačuvaj. Njoj nije jasno kako bi neko mogao da uživa u opuštanju i odmaranju, a da pritom deca nisu tu. Ona će sate provoditi mažući kreme za zaštitnim fatorom deci na kožu, kuvajući domaća jela (da, čak i na odmoru) i starajući se o svim potrebama svoje dece. Opuštanje i uživanje u odmoru njoj jednostavno nije svojstveno, i često smatrada su roditelji koji decu ostave kod bake i deke dok su na odmoru – jednostavno sebični.

- Oglasi -

6) NIJE PRIPREMLJENA

Ona je svoju ulogu majke shvatila ozbiljno, i zato je nikada nećete videti da zatraži maramice od nekoga, ili da nema pakovanje grickalica za slučaj da mališani ogladne. I dok će se većini majki desiti da ponekad jednostavno nemaju kod sebe vlašu vode baš kada dete ožedni, “savršena majka” uvek drži sve konce u rukama.

7) NEMA POJMA KAKO DA ISPLETE RIBLJU KOST

Njena ćerka uvek ima savršenu frizuru

Veliki broj majki jednostavno ne zna kako svojim devojčicama da isplete riblju kost, i to je sasvim u redu. Deci neće ništa faliti ako nemaju savršeno napravljenu frizuru. Međutim, “savršena majka” se ne bi složila. Ona zna kako da napravi riblju kost, holandsku pletenicu, vodopad pletenicu pa čak i pletenicu od pet pramenova kose. I da, pletenica je uvek savršena.

8) MRZI ODLAZAK U PARK

Ako mrzite odlazak u park sa decom, i svaki put jedva čekate da završe sa igranjem i da ih odvedete kući, to je sasvim u redu. Neke mame to vole i uživaju u tome, druge mame organski ne podnose parkiće i dosadni su im. Naravno, “savršena mama” obožava da ide u park i da se igra sa decom. I nije joj jasno kako iko može u tome da ne uživa.

9) OSEĆA SE MRZOVOLJNO

I dok većina žena jednostavno ima one dane kada se oseća kao da radije ne bi izlazila iz kuće, “savršena majka” ne može sebi da priušti taj luksuz, jer je neophodna svojoj deci. Ni baka i otac ne mogu da vode računa o mališanima dovoljno dobro, zato je ona uvek nasmejana, dobro raspoložena i srećna.

10) IMA BEBISITERKU

Njoj bebisiterka nije potrebna, jer je svaki momenat koji provede odvojena od svoje dece – bačen. Zato “savršena mama” ne upada u zamke poput ostalih, običnih majki – ona ne izdvaja vreme za sebe.

Sve majke će uvek staviti svoju decu na prvo mesto, ali ne mogu sve žene da budu podjednako savršene. Nekima će se desiti da jednostavno nemaju kremu sa zaštitnim faktorom kod sebe, a druge će poželeti da odu na more sa mužem – bez dece. To je sve u redu, jer su svi ljudi različiti. Najbotnije je da majke ne osuđuju jedna drugu, koliko god neka bila “dobra” ili “loša” majka

Foto: Shutterstock; Profimedia.rs

izvor:zenablic.rs

gif.php

Komentara
Loading...