10 stvari zbog kojih bi svaka mama trebala da prestane da se izvinjava

Pročitajte ovih 10 stvari i počnite da ih primenjujete ako se upravo zbog toga izvinjavate

10 stvari zbog kojih bi svaka mama trebala da prestane da se izvinjava

Prestanite da se izvinjavam što kasnite.

Spremanje u mojoj kući je kao trčanje na maratonu, stalno neka guzva i frka. Koliko god ranije da počnem sa spremanjem, nikada ne završimo na vreme. Uvek je tu prosut sok koji treba isbrisati ili razbacane igračke i stvari koje treba pospremiti pre nego što krenemo. Takav je zivot sa decom.

Prestanite da se izvinjavate zbog težine bebe.

Pošto imam dva deteta, moje telo je baš pretrpelo odredjena oštećenja. I stalno vodim računa o nekim glupostima i opterećujem se bezveze. Da li je beba dovoljno napredovala u dužini i težini? To je sasvim individualna stvar i zavisi od deteta do deteta.

Prestanite da se izvinjavate zato što ste zaboravne.

Zaboravila sam nekome da čestitam rodjendan. Zaboravila da svratim kod nekoga kome sam obećala. A da li vi znate šta je sve u mom mozgu? Nekoliko puta sam na google trazila o Alchajmerovoj bolesti, misleći da se i meni to dešava, ali to je zbog preopterećenosti raznim obavezama.

Prestanite da se izvinjavate zbog vašeg kuvanja.

Postoje dani kada sam impresionirana napretkom mojih beba, kada im posvećujem dovoljno pažnje, igram se sa njima, učim ih. Ako je obilan obrok na stolu, znači da nije sve u redu, nekom detetu fale pantalone, neko je isprljano, po kući je sve razbacano…Znači, ne može sve, i da ručak bude redovno pripremljen i da bebe budu uredne i po kući sve da bude sredjeno.

Prestanite da se izvinjavate zato što ne dojite.

Ako dojite svoju decu, svaka vam čast. Za mene je to bilo bolno iskustvo. I nisma mogla to da izdržim.

Prestanite da se izvinjavate zato što izgledate pomalo neuredno.

Nemam vremena da sredjujem lice, da se šminkam. Nemam vremena da puno pažnje posvećujem nezi kose. nemam vremena da razmisljam šta ću da obučem, jednostavno uletim u ono prvo što mi je pri ruci i što mi je najudobnije.

Prestanite da se izvinjavate zbog nereda u kući.

Zivim sa muzem, dva dečaka mladja od 2 godine i hiperaktivnim psom. Trudim se da kuća bude uredna, ali to je nemoguće . Uvek je nešto razbacano po krevetu, oko kreveta, ispod kreveta. Živimo tamo. Ne može sve biti pefektno čisto.

Prestanite da se izvinjavate zbog vaših hormona.

Da, zaplačem često. Sitnice me naljute, iznerviraju. Osećam vrtoglavicu, uspone, padove, sreću, tugu, sve u jednom danu. Hormoni su tu, i ja ne mogu da se borim protiv njih.

Prestanite da se izvinjavate zbog žaljenja.

Materinstvo je teško. Ako vam neko kaže drugačije, nije istina. Majke ne spavaju dovoljno. Neke nemaju uopšte slobodnog vremena. Neke danima ne mogu da se istuširaju. I zaista nekada imamo potrebu da se nekome ižalimo.

Prestanite da se izvinjavate zbog čase (ili 3) vina.

Na kraju napornog dana zaslužujemo i mi malo odmora. Časa vina nam dodje kao sud pun zlata koji nadjemo izpod duge. To nam zaista znaČi. Jer budimo iskreni, ako je mama mirnija, opuŠtenija i ostali oko nje su takvi.

izvor:scarymommy.com

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...