10 STVARI KOJE SU SVAKOJ MAMI POTREBNE DA NE POLUDI :)

0

Kada su svakodnevnice iscrpljujuće i svaki dan se čini da traje 30 sati, i pored sve dobre želje i volje, svakoj mami se desi da poludi. A onda poludi i cela kuća. Kako to nikome ne ide na ruku, potrudite se da primenite neke od ovih stvari, barem s vremena na vreme, kako biste ostale normalne. Dakle, svakoj mami, pa i vama, je potrebno sledeće

mama

Drugarice mame
Ne one savršene mame zbog kojih se osećate kao da sve radite pogrešno. Potrebne su vam one mame koje vas ne ocenjuju i procenjuju na svakom koraku i koje će vas razumeti kada želite da pobegnete od dece na par dana. Razumeće vas jer će i one poželeti to isto.
Jedna ili još bolje nekoliko noći dobrog sna
Ako se i desi jedna noć da ne morate da se budite više puta kako biste nahranili bebu, smirili dete ili ga primili u krevet, već sledeća obavezno bude pakao. Učinite sebi i drugima uslugu i nađite način da odspavate na miru. Da li će to biti zaduživanje muža za sve, spavanje kod drugarice ili odvođenje dece kod bake i deke na noć (ili dve) vaš je izbor. Ali, ako vam uzrast deteta to dozvoljava, samo napred!
Tuširanje na miru
Boravak u kupatilu jedne mame je obično sveden na minimum. Da li je tako i sa vama? Prekidanje u vidu upadanja, dozivanja iz druge prostorije i požurivanja su očekivana. Zato, kako god znate i umete ubacite kupatilo u raspored onda kada ste sami. Nemojte sređivati kuću, sredite sebe! Osećaćete se super.
Frizer/manikir/pedikir/masaža
Sat vremena za tretman kod frizera ili kozmetičara ne treba kod vas da izaziva osećaj krivice. Naprotiv, ovakve stvarčice su ženama potrebne i čine da se osećaju bolje i lepše. A vaš dragi bi to trebalo da ceni.

- Oglasi -

Poneka čaša pića
Uživanje u ponekoj čaši vina ili piva, s vremena na vreme, je dobro za vaše raspoloženje. Važno je da ne preterujete i da to ne preraste u alkoholizam. Sve umereno je dozvoljeno i, čak, poželjno.
Redovni izlasci sa suprugom
Formirali ste zajednicu sa partnerom jer ste njega zavoleli. Kada dođu deca, ne treba to da zaboravite. Izdvojite vreme jedno za drugo, da oboje ne biste poludeli.
Prihvatanje pomoći
Samo recite „da“ – kada vam neko ponudi da pričuva dete, donese nešto za jelo, pomogne da ponesete ili snesete nešto i sl. Ne junačite se.
Vreme sa samom sobom
Od presudnog značaja za vaše mentalno zdravlje je pronalaženje vremena za opuštanje – meditacijom, kupkom, uz knjigu i sl. Pronađite ga.
Dobar prijatelj
Barem jedan prijatelj sa kojim možete da razgovarate o svemu, čak i kada se ne radi o detetu. On ili ona nije važno, ovo je ona osoba koja će vas podsetiti da postoji svet van onog dečijeg.
Jedan dan bez dečijih crtaća i pesama
Sigurno i vaše dete voli da gleda crtaće, možda već čim se probudi. Možda vam to ponekad olakša posao jer ne traži vas, ali zar vam ponekad (kad se sve pretvara u vesele i glasne pesmice) ne dođe da gađate televizor? Ponekad, barem ponekad mami je potrebno malo televizije za odrasle ili samo malo TIŠINE.
izvor.fb.stranica . majka jedini prijatelj
Podelite ovo i sa drugim mamicama :* Hvala

- Advertisement -

Komentara
Loading...