107 NOĆI BEZ MAME: ROĐEN JE 3,5 MESECA RANIJE, SA 680 GRAMA. PROŠLE SU 4 GODINE…IZGLEDA OVAKO

0

Lekari su upozoravali da je šansa da kod deteta bude sve u redu gotovo nikakva i da mogu ostati nepopravljive posledice zbog male težine i prevremenog rođenja.

Vest da je Lindsi zatrudnela bio je radostan događaj u porodici Majls.

U petom mesecu, posle jutarnjeg vežbanja osetila je bolove u stomaku i pravo s posla otišla lekaru. Ispostavilo se da je porođaj počeo.

Dete se rodilo u petom mesecu sa 680 grama. Doktori nisu govorili ništa: ni utešno, ni ohrabrujuće, svi su bez daha iščekivali svaki novi trenutak dok je bebica bila na intenzivnoj nezi. A tamo je njihov Vord proveo 107 dugih dana i noći, i pored njega noću nije bilo mame. Ali savremene tehnologije i specijalisti čine čuda!

Ove dirljive kadrove prve godine života zabeležio je otac, Bendžamin Majls.

Video hroniku od četvrtog dana od rođenja 16. jula 2012. poklonio je ženi za rođendan koji se baš poklopio sa izlaskom sinčića iz bolnice i njegovim konačnim dolaskom kući, gde su ga dočekale igračke i krevetac.

Majka se šali da pola od broja pregleda videa koji je obleteo društvene mreže pripada njoj, a tata veruje da je njihovom pričom obodrio mnoge porodice i u ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji probudio nadu. Jer čudo se dogodilo!

Lekari su upozoravali da je šansa da kod deteta bude sve u redu gotovo nikakva i da mogu ostati nepopravljive posledice zbog male težine i prevremenog rođenja, ali životna volja detenceta i roditelja koji su ga okružili puni vere u najbolji mogući ishod i ljubavi – pobedili su.

- Oglasi -

„Jednog od tih teških dana, bili smo pored njega. On je već bio bez maske i cevčica. I onda je odjednom malo okrenuo glavu i… osmehnuo se! Znali smo da nas u toj fazi ne vidi, ali to da otvori oči, i to skroz – to ranije nismo viđali. Gledao je pravo u nas! Imao sam dovoljno vremena da ga fotografišem. Za neko vreme je zatvorio oči i malčice zaturio glavicu. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Osećam kao da je hteo da kaže – „Dobro sam! Ne gubite veru u mene!“

Ova mrvica od deteta je od prvoga dana svima umela da pokaže šta znači prava borba za život. Porodica je odnela pobedu u teškoj situaciji, a to je najvažnije!

Vord je dobijao na težini, podlivi su polako nestajali… Na svoj prvi rođendan je sam jeo tortu.

Danas Vord ide u vrtić. I ovako izgleda:

 

IZVOR.deciologija.rs

Pročitajte i ove priče koje su osvojile mnoga srca

Save

Save

- Advertisement -

Komentara
Loading...