15 trikova za nove trudnice Prva 3 meseca

Na čitanje 😉

15 trikova za nove trudnice  Prva 3 meseca

1. Nadjite pravog lekara.
Izaberite onog lekara kome najviše verujete. Ako ste imali svog lekara 10 godina i bili zadovoljni njim, ne znači da će on biti dobar i kada je reč o vašoj bebi. Imate pravo da promenite doktora kad god vam se učini da niste zadovoljni starim.

2.Nemojte čitati knjige o trudnoći niti forume na internetu jer mogu izazvati nervozu.
Knjige tipa “Šta ocčekivati dok ste u drugom stanju?” sadrže i previše informacija koje vas samo mogu zbuniti i unervoziti. Sve što vas zanima pitajte vašeg lekara.

3.Biće vam obavezno svetlo u kupatilu.
Tokom prva 3 meseca mnogo češće ćete provoditi vreme u kupatilu nego pre. Pa ukoliko ne želite da budite ostale ukućane svetlima po stanu, kupite baterijsku lampu i nosite je sa sobom do kupatila. Nemojte ići po mraku da se ne biste spotakli na nešto i pali.

4.Predjite polako na trudničku odeću.
Kupite neke najosnovnije trudničke stvari (pantalone i brus veće veličine će vam obavezno trebati).Nosite ono sto je šire i komotnije.

5.Nadjite podršku.
Porodica, prijatelji, bilo ko na koga možete da se oslonite. Jako je bitno imati podršku tokom ovog perioda. Možete se čak učlaniti i u grupu trudnica i mama, ukoliko postoji kod vas, i tako se družiti i razmenjivati iskustva.

 Drugih 3 meseca:

6.Otidjite negde.
Radite sve sto vas opusta. Bilo da su to izlasci sa partnerom ili sa prijateljima, ili sami negde da se prosetate. Sve sto vas smiruje je dobro.

7.Precrtajte stvari na vašoj listi obaveza.
Polako počnite kupovinu stvari koje će vam trebati. Završavajte sredjivanje kuće i sobe za novog člana. Uradite to pre poslednja 3 meseca jer ćete tada biti dosta umorniji nego sada, pa nećete imati ni volje ni želje za bilo čim.

8.Idite na časove roditeljstva.
Naučite o pravima i obavezama roditelja. Što pre naučite biće vam od koristi kad doje beba. U ovom periodu počnite da razmišljate i na koji način bi voleli da se porodite. Raspitajte se o procedurama.

9.Naspavajte se i zapisujte svoje blesave snove.
Spavanje je ugavnom najomiljeniji deo trudnicama. U ovom periodu se bolje spava, jer nema više učestalih potreba za trčanjem u kupatilo. Tokom trudnoće dešava se da sanjate neke jako smešne i lude snove, zbog opterećenja novim stanjem u kome se nalazite. Bilo bi dobro da ih zapišete, pa kad prodje neko vreme da ih čitate sa svojim prijateljima i da se smejete.

10.Još veća garderoba.
Biće vam potrebna šira garderoba. Nemojte mnogo trošiti novca na nju, jer ce vam trebati samo jedan kratak period. Ukoliko imate mogućnosti, pozajmite je od prijateljica koje su prošle kroz to stanje.

Poslednja 3 meseca:

11.Vaše telo postaje sve teže.
Sve vam postaje teže i teže. Umarate se mnogo, neudobno vam je gde god da sednete, ne možete da se sagnete da zakopčate sandalu. Ne ustručavajte se, zatražite pomoć kad god vam zatreba.

12.Beba je u stomaku, još samo malo.
Pokreti bebe su sve jači i intenzivniji. Nekad su udarci baš bolni i neugodni. Ali uživajte u tom trenutku, jer je beba uvek uz vas, na sigurnom mestu.

13.Nosite vodootporne uloške u brusu..
Vaše telo nastavlja da radi stvari koje izmiču kontroli. Desiće se mžda da vam bradavice na dojkama ovlaže. To je normalno, jer se grudi pripremaju za dojenje. Ti ulošci ce vam biti potrebni i kada se porodite, jer će mleko nadolaziti i počeće da curi.

14.Osnovne stvari
U kući vec treba da vam budu spremne osnovne stvari, koje ce trebati i vama i bebi: pelene, vlažne maramice, šampon, odeća. Stvari za vas: nov veš, spavaćica, pribor za ličnu higijenu.

U kuhinji: ubrusi, salvete, gotova hrana, jer na početku nećete imati vremena da spremate.

15.Napravite listu želja.
Prijatelji i porodica će vas kako da vam pomognu. Budite spremni sa odgovorima, jer će vam pomoć zaista biti potrebna, naročito na početku.

Uživajte u svakoj minuti trudnoće, i u lakim i u teškim danima. To je samo početak jednog fantastičnog putovanja. :* 🙂

Pročitajte još i ovo 😉

Poslednja nedelja trudnoće Šta vas očekuje?

Prirodni načini da zaustavite jutarnju mučninu

Želje u trudnoći… Hrana? Seks?

29 stvari koje bi samo trudnica razumela

21 stvar koju nikada ne bi trebali da kažete jednoj trudnici Upozoreni ste !!

Ako vam je ovaj tekst koristio podelite ga i sa ostalim trudnicama 😉

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Komentara
Loading...