Hitan carski!Doktori u haosu, viču i međusobno kritikuju M.V. Koja je odbila da porodi svog pacijenta

0

Pokušaću ukratko( koliko je uopšte moguće) da ispričam svoju priču.

Za portal devetmeseci.net priča mama Anđela .

 

Moj sadašnji muž i ja smo počeli da se zabavljamo u mojoj trećoj godini srednje.(Znamo se od moje četvrte godine ?)Prelepa veza.

Ostala sam trudna pre četvrte godine, naravno tada sam odlučila da pauziram tu godinu.Nas dvoje presrećni a trudnoća uredna, sve do 6. Meseca, a onda nastupa jaka upala oba bubrega.Odjednom.

Ostanem u bolnici, smire antibioticima, puste me kući, u 8. mesecu ponovo ista priča…Izdržala nekako do 9-og.Termin 27.01…17.01 meni oko 23h puca vodenjak.

Sređujem se polako i krećemo u bolnicu(nikada nisam bila opuštenija)Doktor P.S. je bio dežuran, a pošto sam se prejela pre toga bila sam na stolu do pola 5 ujutru,beba karlično i dalje,bolovi porođajni.Moram na carski.

Spuštaju me u salu…Budim se, dobili smo devojčicu,2800g, naše sunce, ljubav i sreća!

Ja 18 godina, muž 21.Suze radosnice.

Da skratim priču, sve je lepo prošlo, beba godinu ipo dana, ja srednju završila vanredno.Nas troje, ništa nam više nije bilo potrebno, ali ipak smo hteli da odraste sa nekim( ja sam jedinica ?)

DRUGA TRUDNOĆA 

Druga trudnoća, mora carski, odmah smo privatno krenuli da vodimo trudnoću da bi znali ko će da me porodi i da bi bili sigurni da taj doktor zna sve o mojoj trudnoći kako bi porođaj prošao najbolje.Presrećni, trudnoća bez problema, hvala Bogu, kažu dečak…Naša najveća sreca će dobiti batu…

Carski rez zakazan.Nekoliko dana pre zakazanog dobijem kontrakcije, čekala sam jutro da bih otišla(misleći da to možda nisu prave kontrakcije)

Stižem u bolnicu, nađem doktorku koja treba da me porađa, koja je vodila trudnoću i čije ime stoji na papiru sa konzilijuma!Kaže ona meni “ Ja ne mogu da te porađam imam da uradim neke operacije na ginekologiji, siđi na porodilište”.

Sa bolovima silazim dole, pregledao me je doktor D.Loncar, otvorena za prirodan porođaj a moram na carski.Pitaju me babice da li želim prirodno da probam, odbijam jer je rizik veliki.Hitan carski!Doktori u haosu, vicu i medjusobno kritikuju M.V. Koja je odbila da porodi svog pacijenta.

Odlučuje da carski uradi doktor Lončar(skidam kapu, jedini pribran,sa puno poštovanja)Carki rez počinje.

Beba se zaglavi, obmota mu se pupčana vrpca oko vrata, rez moraju da prošire za nekoliko cm sa obe strane, krvarenje obilno, zelena plodova voda, beba namučena, svi u šoku, suze, ali ovoga puta od straha.Zavrsava se porođaj.Bude me.

Dečak,2750g.Polusvesna,trazim dodatne lekove protiv bolova jer je rez proširen.Doktor dolazi sedam dana u sobu svaki dan, obilazi me, daje mi savete, pomaže…

U meni se smenjuju emocije, olakšanje što je sve dobro prošlo, sreća zbog našeg malog princa, sreća što sam voljena i ispunjena sa svih strana, još uvek doza straha što je sve bilo rizično, a prevelika doza ogorčenosti i razočarenja u doktorku

M.V. koja je odbila porođaj za koji je zadužena iz nepoznatog razloga.Sve je bilo u rukama doktora Lončara kome sam zahvalna do kraja života….

Muž 24, ja 21 godinu i već dvoje najsavršenije dece na svetu, ćerkica 3 godine, sin 7 meseci.Uz našu preveliku ljubav, i podršku naših roditelja(svekrvi svaka čast jer je sve proživela sa nama)uspeli smo.

Postali smo presrećna četvoročlana porodica, mladi, ali sa mnogo iskustva i sreće!

autor priče . mama Anđela

izvor.devetmeseci.net

pripremila urednica portala . Sonja Milekić

Sva prava na priču zadržava naš portal devet meseci ! Svako kopiranje i zloupotreba kažnjeno je zakonom ! Poštujte autora .

Primetili smo na nekim blogovima krađe naših priča , zamolićemo ih da izbrišu ili ćemo pokrenuti tužbu . Takođe molimo mame gde vide naše priče da nas obaveste . Niko nema dozvolu bez autora na priče!

Komentara
Loading...
where can i buy ivermectin over the counter buy ivermectin online